Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ

Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ

Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για τη «λίστα Λαγκάρντ». Συγκεκριμένα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε να συνεχίσει η Επιτροπή την έρευνα για το τι ακριβώς έγινε με το επίμαχο «στικάκι».

Η υπόθεση για τη «λίστα Λαγκάρντ», με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες της Ελβετίας, παραπέμπεται στην Επιτροπή Ελέγχου του «Πόθεν Έσχες», η οποία θα εξετάσει εάν στη λίστα υπάρχουν ονόματα πολιτικών.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και η Χρυσή Αυγή.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη ήταν η έρευνα της υπόθεσης να γίνει παράλληλα από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Νωρίτερα σήμερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αρνείται να συνεχιστεί η έρευνα, που διεκόπη στις αρχές Νοεμβρίου.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *