Χωρίς αποτέλεσμα οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Χωρίς αποτέλεσμα οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Θνησιγενής αποδείχτηκε και η νέα απόπειρα του πρωθυπουργού να αποσπάσει τη συναίνεση -ή τουλάχιστον την κατανόηση- των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών δυνάμεων στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να παρεκκλίνουν ούτε κατ΄ ελάχιστο από τις γνωστές τους θέσεις. Είχε προηγηθεί το ναυάγιο των επαφών του Γ. Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, οι οποίες αντί να οδηγήσουν στη δημιουργία «αρραγούς μετώπου» ενόψει της συνόδου κορυφής της ερχόμενης Κυριακής, όπως είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, εξώθησαν τις σχέσεις των δύο ανδρών στα άκρα.

Καρατζαφέρης: Τα γεγονότα θα φέρουν εκλογές
Ως εξαιρετικά κρίσιμες χαρακτήρισε τις εξελίξεις ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου.

«Τα ‘παιδιά της Βοστόνης’ πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κάνοντας αναφορά στον Γ. Παπανδρέου και στον Αντ. Σαμαρά, οι οποίοι σπούδασαν στις ΗΠΑ. Διευκρίνισε ότι δεν πρότεινε τίποτα, μόνο άκουσε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε ότι «αυτές θα έρθουν μόνες τους από τα γεγονότα».

Παπαρήγα: Η απεργία η καλύτερη απάντηση
Την κάθετη και βαθιά αντίθεση του ΚΚΕ στην κυβερνητική πολιτική εξέφρασε στον πρωθυπουργό η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης. «Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας -και μάλιστα ότι νέκρωσαν εργοστάσια- είναι η καλύτερη απάντηση», σημείωσε.

Η επικεφαλής του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι οι διαφωνία της με την πολιτική που ακολουθείται δεν αφορά μόνο στους χειρισμούς και σε ζητήματα τακτικής, επιχειρώντας να διαχωρίσει τη θέση του κόμματος από εκείνη των υπόλοιπων δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

“Το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει. Ό,τι έδωσε, έδωσε”, δήλωσε κατά την έξοδό της από το γραφείο του πρωθυπουργού. Εκτίμησε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος στην κρίση και κάλεσε το λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αντεπιτεθεί για την ανατροπή του ισχύοντος συστήματος.

Τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ε.Ε. και της μονόπλευρης διαγραφής του χρέους.

Επιμένει για εκλογές ο Τσίπρας
«Ο πρωθυπουργός έχει ένα και μοναδικό καθήκον, να σεβαστεί το λαό, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να παραιτηθεί και να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου.

“Εξήγησα στον πρωθυπουργό ότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να συζητήσουμε επί της ουσίας”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. “Μιλάει ο λαός, στους δρόμους δίνει νέα λαϊκή εντολή”, διευκρίνισε.

Χαρακτήρισε προσβλητικό για τους θεσμούς της Δημοκρατίας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να συναντηθεί πρώτα με τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και στη συνέχεια με τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνη η στοχοποίηση των κοινωνικών εταίρων.

Κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι περιφρονεί τα 11 εκατ. των Ελλήνων που ζητούν αλλαγή πολιτικής και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε διατεθειμένος να κατανοήσει ότι αυτή την ώρα οι λαϊκές αντιδράσεις αποτελούν διαπραγματευτικό όπλο για την Ελλάδα.

“Ως εκ τούτου δεν είχε νόημα να συνεχιστεί η συζήτηση και η ενημέρωση”, τόνισε.

Πηγή:enet.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *