Την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα δεχθεί στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος την κ. Παπαρήγα και στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν το θέμα των μεταναστών απεργών πεινάς και συνολικά το μεταναστευτικό ζήτημα.
Ειδικά για το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας κάλεσε την πολιτεία να επιλύσει άμεσα το ζήτημα, καθώς υπάρχει ορατός κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης περισσότεροι από 50 μετανάστες, καθώς ήδη διανύουν την 35η ημέρα απεργίας πείνας.
Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι έντονη αφυδάτωση, αρχόμενη οξεία νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες.
«Παίζουμε με τη φωτιά. Είναι τεράστιες οι απειλές για την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων και εγώ προσωπικά είχα ήδη προειδοποιήσει την πολιτεία εδώ και μερικές μέρες ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή» δήλωσε ο Θανάσης Καραμπέλης, ένας από τους γιατρούς που έχουν αναλάβει τη φροντίδα των μεταναστών στο Μέγαρο Υπατία.