Συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών

Συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών

Συνάντηση της τρόικας στις 10 το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Ήδη από την Πέμπτη δηλώσεις παραγόντων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ έστειλαν διπλό μήνυμα προς την κυβέρνηση προειδοποιώντας ότι εάν δεν εφαρμοστεί η μείωση των δομών στα υπουργεία και δεν προσδιοριστεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, τότε υπάρχει κίνδυνος να ζητηθούν νέα μέτρα κυρίως από περικοπές μισθών και συντάξεων.

Οι δανειστές ζητούν να προσδιοριστούν οι φορείς από τους οποίους θα προκύψουν οι 25.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του 2013, εκ των οποίων οι 12.500 θα πρέπει να ενταχθούν στο νέο καθεστώς μέχρι τον Ιούνιο.

Την Παρασκευή το κυβερνητικό συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση των δομών από 32-50% στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Υγείας και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα οριστικοποιούνται τα οργανογράμματα των τελευταίων τεσσάρων υπουργείων (Παιδείας, Οικονομικών, Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη).

Μετά το πέρας της σύσκεψης της Παρασκευής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αν. Μανιτάκης δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση 12 υπουργείων και με την ολοκλήρωση των δομών που αφορούν τα 4 τελευταία υπουργεία θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ανακοίνωσε ότι τα σχέδια στελέχωσης των νέων δομών θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του μήνα και σημείωσε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για απολύσεις αποφεύγοντας να σχολιάσει τις δηλώσεις των αξιωματούχων του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

Ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας τη Δευτέρα, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της για τις αλλαγές στο κράτος και δήλωσε ότι «τώρα που αρχίζει και η άνοιξη, αρχίζει να ανθίζει η διοικητική μεταρρύθμιση στον τόπο μας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με μια λιτή δήλωση και απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, εάν υπάρχει περίπτωση πραγματοποίησης απολύσεων, σημείωσε: «Είπαμε όχι. Ισχύει ό,τι έχουμε πει».

Πηγή:imerisia.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *