Στο Eurogroup o Στουρνάρας για το ελληνικό πρόγραμμα

Στο Eurogroup o Στουρνάρας για το ελληνικό πρόγραμμα

Χωρίς οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, καθώς δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Ωστόσο, το ελληνικό ζήτημα εισέρχεται στην τελική ευθεία και από τις διεργασίες των επόμενων ημερών θα κριθεί αν η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής στις 18 του μηνός θα είναι ο ενδιάμεσος ή ο τελικός σταθμός για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, η συζήτηση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup θα είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ ούτε στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου θα ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Η δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί στα τέλη του Νοεμβρίου, μετά από τη νέα συνεδρίαση του Eurogroup, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν ότι θα χρειαστούν μία με δύο εβδομάδες, από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας.

Ανάλογες πληροφορίες είχε μεταδώσει πριν από λίγες ημέρες το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το οποίο η έκθεση της τρόικας δεν θα είναι έτοιμη πριν από 4 – 6 εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, αποσυνδέει την επίσκεψη της ‘Αγκελα Μέρκελ από το ζήτημα της καταβολής της επόμενης δόσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η Καγκελάριος δεν θα συζητήσει με την Ελλάδα ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να υπάρξει πρώτα η έκθεση της τρόικας», δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για να πληρωθεί η επόμενη δόση».

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *