Στο Παρίσι θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Παρίσι θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Παρίσι αναμένεται, τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος από το γαλλικό «Αριστερό Μέτωπο», που συμμετείχε στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Η συνάντηση γίνεται υπό την αιγίδα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της οποίας πρόεδρος είναι ο Πιέρ Λοράν, που είναι, συγχρόνως, και ο γενικός γραμματέας του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Για τις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πιέρ Λοράν και ο Ζαν Λακ Μελανών, που ηγήθηκε του «Αριστερού Μετώπου» στις πρόσφατες προεδρικές, ενώ για τις 7.30 της ίδιας ημέρας προγραμματίζεται «δημόσια συγκέντρωση» στην πλατεία, έξω από τη γαλλική εθνοσυνέλευση.

«Στοχεύουμε, από κοινού, να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για έναν αναπροσανατολισμό, κοινωνικό, οικολογικό και δημοκρατικό της Ευρώπης και να απευθύνουμε ένα κάλεσμα για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων που, αυτή την κρίσιμη στιγμή, διατίθενται να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση, στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Λοράν.

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι, ύστερα από τη συνάντηση Μέρκελ- Ολάντ και λίγες μέρες πριν από την άτυπη Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Μαΐου, «οι επόμενες μέρες θα είναι αποφασιστικές για το μέλλον της Ευρώπης».

Ο κ. Λοράν επισήμανε, επίσης, ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία, στην Ελλάδα και στη Γερμανία, απέδειξαν ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες «περιμένουν μια σοβαρή αναδιαπραγμάτευση του σύμφωνου Σαρκοζί-Μέρκελ».

Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πολιτών, χρειάζεται «η εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη και ένας νέος ρόλος για την ΕΚΤ, στην υπηρεσία μιας αλληλέγγυας ανάπτυξης και της χειραφέτησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *