Στο Ευρωδικαστήριο η Χρυσή Αυγή για τον Αντιπρόεδρο

Στο Ευρωδικαστήριο η Χρυσή Αυγή για τον Αντιπρόεδρο

Ακόμη και στο… Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι έτοιμη να προσφύγει η Χρυσή Αυγή εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν κατάφερε να εκλέξει έβδομο αντιπρόεδρο στο Κοινοβούλιο!

Σε μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει ευθέως λόγο για «ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή», παρά το γεγονός ότι ο υποψήφιος του κόμματος για την εν λόγω θέση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτικών ψήφων.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής και των εκλογικών αποτελεσμάτων της 17ης Ιουνίου, από τους επτά αντιπροέδρους οι τρεις πρώτοι θα πρέπει να προέρχονται από το πρώτο κόμμα (τουτέστιν τη Νέα Δημοκρατία), ένας από το δεύτερο (ΣΥΡΙΖΑ), ένας από το τρίτο (ΠΑΣΟΚ), ένας από το τέταρτο (Ανεξάρτητοι Ελληνες) και ένας από το πέμπτο, που είναι η Χρυσή Αυγή. Ρητά αναφέρεται πως για να εκλεγεί κάποιος αντιπρόεδρος θα ψηφιστεί (σε μυστική ψηφοφορία) από την απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών.

Ο προτεινόμενος από τη Χρυσή Αυγή βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Πολύβιος Ζησιμόπουλος, όμως, επί συνόλου 281 ψηφισάντων έλαβε 41 υπέρ, 39 λευκά και 204 άκυρα ψηφοδέλτια το μεσημέρι της Παρασκευής. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο να μην υπάρξει έβδομος αντιπρόεδρος.

«Τα κόμματα του κατεστημένου, από τη φιλελεύθερη Κεντροδεξιά μέχρι την άκρα Αριστερά, ενώθηκαν τελικά στην πράξη. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ’ Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή.

Προσθέτει δε με νόημα ότι «το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του, και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας».

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *