Στον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Νομικά ζητήματα, αλλά και θέμα παραβίασης της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέτουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση και θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής, πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου, εκφράζοντας τις νομικές θέσεις και των λοιπών πληρεξουσίων δικηγόρων (Ιωάννη Νικολάου, Ιωάννη Παγορόπουλου και Γρηγορίου Τσόλια) γίνεται λόγος για «θεαματικό» ή «θεατρικό» τρόπο που εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης κατά του εντολέα τους το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και επισημαίνουν ότι δεν προηγήθηκε κλήση σε απολογία.

Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου αναφέρουν, επίσης, ότι:

  • δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να μελετηθεί μία δικογραφία 100.000 σελίδων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί ο κ.Τσοχατζόπουλος να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται την Δευτέρα του Πάσχα
  • δεν υπάρχει λόγος να ερευνάται εκ νέου η υπόθεση της προμήθειας των πυραύλων TOR-M1, καθώς το θέμα έκλεισε με την διερεύνησή του από την Βουλή, χωρίς να προκύψουν ποινικές ευθύνες για τον υπουργό
  • δεν μπορεί να διώκεται ένας πρώην υπουργός για αδικήματα που σε κάθε περίπτωση έχουν παραγραφεί με βάση την κείμενη νομοθεσία και το συνταγματικό πλαίσιο.

Επίσης, οι συνήγοροι του κ.Τσοχατζόπουλου αναρωτιούνται γιατί αποφασίστηκε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για έναν άνθρωπο που τους τελευταίους 20 μήνες όποτε εκλήθη από τις ανακριτικές Αρχές έσπευσε να καταθέσει, σε ανακριτές και εισαγγελείς.

Η “αντεπίθεση” Τσοχατζόπουλου

Ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται, επιπλέον, να ετοιμάζει τη δική του αντεπίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, ζητά να κληθούν όλα τα μέλη των ΚΥΣΕΑ που έλαβαν αποφάσεις εξοπλισμών και ειδικά την απόφαση για το θέμα των υποβρυχίων. Επί της ουσίας, ο πρώην υπουργός “φωτογραφίζει” δύο πρώην συνοδοιπόρους του: τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η πίεση που επιχειρεί να ασκήσει στο πολιτικό σύστημα ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι αμφίβολο αν θα έχει αποτέλεσμα, δεδομένου ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν φαίνονται διατεθειμένα να ανοίξουν περαιτέρω συζήτηση για τους εξοπλισμούς.

Το πολιτικό κέρδος, εξάλλου, που επιδιώκουν να έχουν από τη σύλληψη και την πιθανή προφυλάκιση του πρώην υπουργού ίσως να ακυρωθεί αν ο ίδιος συνεχίσει να θέτει θέμα διερεύνησης γενικότερων ευθυνών για τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν.

Στο μεταξύ, πολλοί προβάλλουν το επιχείρημα ότι ο πρώην Υ.ΕΘ.Α. δεν κατηγορείται για τις αποφάσεις των αγορών, αλλά για μίζες.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος από την πλευρά του “στοχοποιεί” τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, προσάπτοντας στον κ.Σημίτη μόνο πολιτικά κίνητρα, αλλά στον κ.Παπανδρέου και προσωπικά.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *