Στον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στον ανακριτή μεταφέρθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος λίγο νωρίτερα (γύρω στις 18.00) και χωρίς να φοράει χειροπέδες είχε οδηγηθεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη στον εισαγγελέα. Αν και ο πρώην υπουργός ήθελε να κάνει δηλώσεις οι αστυνομικοί δεν του το επέτρεψαν. Ωστόσο, βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα δημοσιογράφοι τον ρώτησαν “το πιστεύατε ότι θα φτάσει μέχρι εδώ η κατάσταση;” Ο κ. Τσοχατζόπουλος συμπλήρωσε: “Πίστευα ότι έχουν βάλει μυαλό. Ξέρετε ποιους εννοώ”.

Ο πρώην υπουργός συνελήφθη σήμερα το πρωί στις 11.00 για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για την περιουσιακή του κατάσταση και της προϊσταμένης της εισαγγελίας Ελένης Ράικου και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Προσερχόμενος στον Εισαγγελέα ο κ. Τσοχατζόπουλος σημείωσε «θα κάνω δήλωση μετά». Κατά την είσοδο του πρώην υπουργού, μια κοπέλα κρατούμενη που ήταν στον προθάλαμο και φορούσε χειροπέδες φώναξε: «βάλτε και σε αυτόν χειροπέδες για να είμαστε όλοι ίσοι επιτέλους».

Απολογείται την Δευτέρα
Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr πριν τη σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου, αστυνομικοί τον αναζητούσαν καθώς σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση φέρεται να στοιχειοθετούνταν το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Άλλη ομάδα αστυνομικών με εισαγγελέα πραγματοποίησε έρευνα σε δυο σπίτια της κόρης του πρώην υπουργού, ο οποίος κατηγορείται ήδη για ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την έρευνα στα σπίτια της Αρετής Τσοχατζοπούλου (στο Κολωνάκι και στο Π. Ψυχικό) βρέθηκαν 10 μικρές πλάκες χρυσού και μερικές χρυσές λίρες. Επίσης, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, κατά την ίδια έρευνα φέρεται να βρέθηκαν πολύ σημαντικά έγγραφα, κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ κατασχέθηκε κι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί στις 10.00 πήρε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία, η οποία είναι ογκώδης.

Εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή ο πρώην υπουργός συνοδευόταν από την αστυνομική δύναμη που τον είχε προσαγάγει στα δικαστήρια, αλλά και από μια διμοιρία της υποδιεύθυνσης μέτρων τάξης. Μάλιστα ενώ είχε προαναγγείλει ότι θα κάνει δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες γνωστοποίησε πως θα εκδοθεί ανακοίνωση από το γραφείο του, ενώ οι αστυνομικοί του ζητούσαν με έντονο τρόπο να μην στέκεται μπροστά στις κάμερες και να μπει στο αυτοκίνητο για να αποχωρήσει.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου θα παραμείνει μέχρι την απολογία του τη Δευτέρα στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Ο πρώην υπουργός συνελήφθη σήμερα το πρωί στις 11.00 για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για την περιουσιακή του κατάσταση και της προϊσταμένης της εισαγγελίας Ελένης Ράικου.

Εχουν πραγματοποιηθεί τρεις ακόμη συλλήψεις για την υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δυο συλλήψεις έγιναν στην Θεσσαλονίκη και αφορούν έναν επιχειρηματία από το στενό περιβάλλον του πρώην υπουργού καθώς κι έναν εξάδερφό του, ενώ συνελήφθη και μια γυναίκα η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση.

Οι κατηγορίες αφορούν τουλάχιστον 10 άτομα από τον στενό κύκλο του κ. Τσοχατζόπουλου.

Πηγή:www.capital.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *