Σαμαράς: Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές

Σαμαράς: Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές

Οι περικοπές στις οποίες αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνηση είναι επίπονες αλλά θα είναι οι τελευταίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Ο Σαμαράς είπε ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες ενώ υποσχέθηκε διόρθωση των σκληρών αυτών περικοπών, μόλις η οικονομία της χώρας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

«Για να λέμε ολόκληρη την αλήθεια, μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν! Μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις επώδυνες περικοπές. Αλλά κάποιες θα υπάρχουν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς…Σας λέω, όμως, ότι αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι δεν θα κοπούν τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς και τόνισε πως η αποκατάσταση των αδικιών θα αρχίσει από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τους ένστολους.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να ανακτήσει την εθνική της αξιοπιστία, να εξασφαλίσει ρευστότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ο ύψιστος στόχος.

«Η προχθεσινή απόφαση Ντράγκι δείχνει ότι η λύση βρίσκεται μέσα στο ευρώ [EUR=X] . Φτάνει να είμαστε συνεπείς και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας», δήλωσε.

O πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι αλλάζει το κλίμα στο εξωτερικό, πράγμα που βελτιώνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

Με την επόμενη δόση θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά καθώς και θα πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, όπως είπε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, που φέτος παρέμεινε μόνο μερικές ώρες στην έκθεση, τόνισε την κρισιμότητα της τρέχουσας περιόδου ως προς την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

«Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά. Η χώρα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της πιο σοβαρής δοκιμασίας που αντιμετώπισε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «τις επόμενες έξι εβδομάδες θα κριθούν πάρα πολλά».

Δεν ήλθα εδώ για να κάνω αυτό που γίνεται συνήθως: Για να σας εξαγγείλω αυτά που έχετε ήδη ακούσει πολλές φορές, αλλά δεν τα έχετε δει ποτέ! Ήλθα για να σας πω ότι, παρά τις δυσκολίες, δίνουμε στη Βόρειο Ελλάδα τα μέσα και τα εργαλεία να απελευθερώσει το δυναμισμό της», είπε.

«Δεν εγκανιάζουμε μόνο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά εγκαινιάζουμε μια νέα πορεία για την οικονομία», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε και στον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξη Τσίπρα, και τη δήλωση του περί Αργεντινής, λέγοντας πως «ορισμένοι νοσταλγούν την Αργεντινή. Δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή της χώρας, την εύχονται κιόλας».

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *