Προανακριτική και για Βενιζέλο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική και για Βενιζέλο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών όχι μόνο του Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και του Ευ. Βενιζέλου θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αναφορά σε ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και ενδεχομένως και άλλων προσώπων, ενώ το αίτημα θα κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς να αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί και εντός της εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης καλούν για κατάθεση ως υπόπτους για τέλεση αδικημάτων τα συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την αλλοίωση των στοιχείων της λίστας.

Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου, η οποία παραιτήθηκε χθες από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ και τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ροσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.

Tη διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η συντονιστική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνονται τα εξής:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ. δε θα συμπράξει στην συγκάλυψη καμιάς πτυχής της υπόθεσης, ούτε στην υπόθαλψη κανενός ενεχομένου. Αντιθέτως θα ζητήσει τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, ανεξαρτήτως θέσης στην κυβερνητική ιεραρχία.

Ειδικότερα, θα ζητήσουμε τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των κκ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για όλα τα εκ μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων.

Τέλος, επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε κάθε απαραίτητη συμπληρωματική πρόταση για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης ή της δίωξης εναντίον προσώπων και επί αδικημάτων που ενδέχεται να στοιχειοθετηθούν ή να προκύψουν στην πορεία της έρευνας.

Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ δεν χωράει πια στα συρτάρια καμιάς μνημονιακής κυβέρνησης. Και δεν θα μείνει ανέλεγκτη ούτε η σημερινή προσπάθεια συσκότισής της».

ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας
Για απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας εγκαλεί τον ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι μάσκες επιτέλους έπεσαν.Μετά από εβδομάδες παραφιλολογίας, συκοφαντίας, απειλών και χυδαίων διαρροών, ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις.Τα στοιχεία που ήρθαν από τη Γαλλία του προκάλεσαν βαθειά απογοήτευση και προφανώς πολιτική τύφλωση.

Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει μόνο η πολιτική αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης και της χώρας και μάλιστα τώρα που διανοίγονται θετικές προοπτικές για την ανάκαμψή της. Στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της στρατηγικής προοπτικής της χώρας.

Δεν θα τα καταφέρουν. Και οι πολίτες που υφίστανται τόσες θυσίες καταλαβαίνουν
Θα αποτύχουν τραγικά όπως και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν που φαίνεται ότι δεν τους δίδαξε τίποτα.Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαδιακή. Η αποκάλυψη του παιχνιδιού τους άρχισε και θα είναι πλήρης».

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *