Προανακριτική Επιτροπή: Τη Δευτέρα συγκροτείται, την Τρίτη συνεδριάζει

Προανακριτική Επιτροπή: Τη Δευτέρα συγκροτείται, την Τρίτη συνεδριάζει

Το πόρισμα της Επιτροπής πρέπει να έχει παραδοθεί ως τις 25 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ώρα παραμένει ανοιχτή η δικαστική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Στη φάση του κοινοβουλευτικού έλεγχου περνά πλέον η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αδικήματα που αποδίδονται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα συγκροτηθεί σε σώμα τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη με τη συμμετοχή των 15 μελών-βουλευτών που θα την αποτελούν.

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις σε υψηλούς τόνους για την απόφαση της ολομέλειας της Βουλής δίνουν και παίρνουν.

Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη από τη συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή, αφού η διερεύνηση μιας πολύ σημαντικής υπόθεσης προχωρά με άψογο θεσμικά τρόπο, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον «Επενδυτή», προσθέτοντας ότι παράλληλα αναδείχθηκε η αποτυχία της τυχοδιωκτικής απόπειρας του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να επιβαρύνει το πολιτικό κλίμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να έρθει στο φως ολόκληρη η αλήθεια, καθώς το πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση και να περιοριστεί μόνο σε πρόσωπα που βρίσκονται εκτός πολιτικού συστήματος. Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», με την ευκαιρία της επίσκεψής του στις ΗΠΑ από τις 22 έως 25 Ιανουαρίου.

«Ευτυχώς, στη Βουλή αποκαταστάθηκε η αλήθεια και μέχρι το τέλος της διαδικασίας θα διαλευκανθούν όλα», επισήμανε στο Α΄ Πρόγραμμα ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως «το μόνο που θέλω, είναι να μου δοθεί η ευκαιρία, να καθαρίσω το όνομά μου, από μια χονδροειδή κατασκευή σε βάρος μου».

Πηγή: ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *