Συνεδριάζει η Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Συνεδριάζει η Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Σε πρώτη συνεδρίαση συνέρχεται σήμερα η Προανακριτική Επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, θα εκλεγεί το προεδρείο και στη συνέχεια θα συζητηθούν διαδικαστικά ζητήματα.

Πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ως μέλη θα υποδειχθούν από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Δεν θα εκδίδονται πρακτικά των συνεδριάσεων καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.Ερωτηθείς αν είναι επαρκής ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου της Επιτροπής, ο κ. Μαρκογιαννάκης αφού υπενθύμισε ότι για την υπόθεση Βατοπεδίου χρειάστηκαν 27 μέρες, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να φτάσει σε πόρισμα η Επιτροπή αν δεν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ.

Posted in Πολιτική and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *