Δένδιας: Αυστηρότερο πλαίσιο για τους κουκουλοφόρους στις διαδηλώσεις

Δένδιας: Αυστηρότερο πλαίσιο για τους κουκουλοφόρους στις διαδηλώσεις

Την ανάγκη ενός ακόμη πιο αυστηρού πλαισίου για τη χρήση κουκούλας στις διαδηλώσεις, διαπίστωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας, απευθύνοντας σχετική πρόταση από την Ολομέλεια της Βουλής στον υπουργό της Δικαιοσύνης

Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, ο Δένδιας, αναφερόμενος στη χθεσινή διαδήλωση, επαίνεσε την «υπεύθυνη θέση που κράτησαν χθες τα κόμματα». «Υπήρξαν 21 συλλήψεις που οδηγούνται σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όμως θέλω να είμαι σαφής, πως το υπάρχον πλαίσιο δεν είναι επαρκές. Θέλω να παρακαλέσω τον υπουργό Δικαιοσύνης να υπάρξει εξέλιξη του πλαισίου. Ήταν απολύτως προβλέψιμο πως κουκουλοφόροι ετοιμάζονταν να ρίξουν μολότοφ.

Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να περιμένει τον κουκουλοφόρο, να περιμένει να ρίξει τη μολότοφ για να δράσει. Ας συμφωνήσουμε όλοι πως πρέπει να τροποποιηθεί το πλαίσιο αυτό, πάντα με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας», ανέφερε ο Δένδιας.

Κληθείς από τον Ψυχάρη να παραθέσει στοιχεία σχετικά με την προώθηση του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε πως «οι προσαγωγές είναι λίγο λιγότερες από 20.000» και πως οι επιχειρήσεις «θα συνεχιστούν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα επεκταθούν στην Κόρινθο, την Πάτρα και αλλού». «Οι συλλήψεις, σύμφωνα με τα προ δέκα ημερών στοιχεία, ανέρχονται σε 2.144. Έχουν γίνει 198 έρευνες σε κατοικίες, εκτεταμένοι έλεγχοι απ΄ την οικονομική αστυνομία, έχουν βρεθεί αποθήκες παρανόμων προϊόντων πάρα πολλών εκατ. ευρώ- είχαμε ένδεκα συλλήψεις για οπλοκατοχή. Υπάρχει και η συμμετοχή του ΚΕΛΠΝΟ, καθώς αντιμετωπίζουμε θέματα φυματίωσης, ηπατίτιδας, ελονοσίας…», προσέθεσε.

Από πλευράς του, ο Ψυχάρης χαρακτήρισε «ενθαρρυντική» την απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, σημειώνοντας: «Εμείς ζητούμε ασφάλεια και θέλουμε μιαν Αθήνα ασφαλή, όπως αυτή στην οποία μεγαλώσαμε. Μηδενική ανοχή σε κάθε είδους παρανομία, απέλαση για όσους βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Posted in Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *