Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για παραλήρημα του Θεόδωρου Πάγκαλου

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για παραλήρημα του Θεόδωρου Πάγκαλου

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει αλλοδαπούς για να του επιτίθενται.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά», «χυδαίες συκοφαντικές επιθέσεις» και «παραλήρημα» του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Απευθυνόμενος δε προς τον Γιώργο Παπανδρέου, επισημαίνει πως «οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε συκοφαντική επίθεση ή προβοκάτσια στηθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρήσουμε πως έχει την συμφωνία και την κάλυψή σας».

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας απαριθμεί σειρά δηλώσεων του κ. Πάγκαλου, κατά τις οποίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγορεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή σε επεισόδια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, τελικώς απεδείχθη σε όλα τα περιστατικά ότι τα στελέχη του κόμματός του δεν είχαν καμία σχέση.

«Παρά τις διαψεύσεις και στα τέσσερα αυτά περιστατικά, ο κ. Πάγκαλος όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά επέμεινε να χυδαιολογεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, συγκρίνοντας τη δράση μας με αυτή των ναζί και καταλογίζοντάς μας σχεδιασμό ‘αντάρτικου πόλεων’ για τη κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας. Σήμερα, μάλιστα, σε ένα νέο τηλεοπτικό παραλήρημα, ούτε λίγο ούτε πολύ με κατέδειξε ως υποκινητή δολοφονικής απόπειρας εναντίον του», σημειώνει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει:

«Είναι πια προφανές ότι η στάση και η συμπεριφορά του αντιπροέδρου σας, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής. Στους παλιότερους φέρνει στη μνήμη άλλες εποχές που όλοι νομίζαμε ότι δε θα ξαναεπιστρέψουν. Εποχές όπου η δημοκρατία ήταν σε κίνδυνο και κάποιοι προετοίμαζαν το έδαφος για αντιδημοκρατικές πρακτικές ενάντια στις δυνάμεις της αριστεράς. Σε εμάς τους νεότερους γεννά την ανησυχία για τη δημοκρατική ομαλότητα αλλά και για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει: «Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ένας γραφικός πολιτικός σχολιαστής που έχει το ακαταλόγιστο να επιτίθεται κατά πάντων. Είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας. Και αν η συμπεριφορά του αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία, αυτό το χρεώνεστε εσείς προσωπικά, όσο επιμένετε να μην την αποδοκιμάζετε».

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι το κόμμα δεν σκοπεύει πλέον να ασχοληθεί με τον κ. Πάγκαλο μεμονωμένα, «αλλά όσο τον ανέχεστε να σας εκπροσωπεί, με τη κυβέρνησή και με εσάς προσωπικά».

Καταλήγοντας, σημειώνει: «Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε συκοφαντική επίθεση ή προβοκάτσια στηθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρήσουμε πως έχει την συμφωνία και την κάλυψή σας».


Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *