Παπαρήγα: Σε ΠΑΣΟΚ του 2009 μετεξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Παπαρήγα: Σε ΠΑΣΟΚ του 2009 μετεξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Tο ΚΚΕ εξοπλίζει την εργατική τάξη και το λαό για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας, τονίζει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Επενδυτής».

Η ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρει ότι «είναι ολοφάνερο ότι ο παλιός δικομματισμός, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, δεν μπορεί να εγκλωβίσει πλατιά λαϊκά στρώματα. Είναι ολοφάνερο ότι αξιοποιούν και χρησιμοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να καλύψουν το κενό που αφήνει το ΠΑΣΟΚ και να αναστηλώσουν, έστω και προσωρινά, τη διπολική παγίδα για να κερδίσουν χρόνο και να εμποδίσουν τη λαϊκή χειραφέτηση και αντεπίθεση».

«Δεν είναι και η ναζιστική «Χρυσή Αυγή» μια χρυσή εφεδρεία του καπιταλισμού που οι διάφοροι μηχανισμοί τη στηρίζουν και τη φουσκώνουν για να τη χρησιμοποιήσουν ανάλογα με τις περιστάσεις, είτε για εκφοβισμό, είτε για καταστολή του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος;» διερωτάται η κ. Παπαρήγα .

Για το ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα επισημαίνει ότι «μετεξελίσσεται ταχύτατα σε ΠΑΣΟΚ του 2009». Για την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνει ότι έχουν ενιαία στρατηγική μόνο κατά των εργαζομένων και των λαών και πίσω από αυτήν υπάρχει ανισομετρία και ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί, προσθέτοντας: «Αποτελεί τερατώδες ψέμα ότι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ είναι σωτηρία για το λαό, όπως λένε τα κόμματα της συγκυβέρνησης ή ότι αυτή η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή με τη συνεργασία των μεσογειακών καπιταλιστικών χωρών του Μόντι, του Ραχόι, με τη στήριξη του Ομπάμα, όπως αφήνει να εννοηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *