Παπαρήγα: «Η κρίση και η χρεοκοπία δεν είναι μπλόφα»

Παπαρήγα: «Η κρίση και η χρεοκοπία δεν είναι μπλόφα»

«Το ΚΚΕ θα είναι εκεί που πρέπει να είναι, μέσα στο λαϊκό κίνημα, και όχι σε μια κυβέρνηση που θα οξύνει τα προβλήματα. Πρέπει να πούμε καθαρά ότι ένα αποδυναμωμένο ΚΚΕ θα αδυνατίσει το λαϊκό κίνημα, ενώ θα είναι και βούτυρο στο ψωμί εκείνων που σχεδιάζουν την εσωτερική υποτίμηση», υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το φαινόμενο των επόμενων χρόνων θα είναι η πολιτική αστάθεια και τόνισε ότι ο λαός πρέπει να κάνει ένα άλμα ώστε να περισώσει ό,τι μπορεί, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα δυνάμεις για τη ριζική ανατροπή.

Αναφερόμενη στην συζήτηση που έχει ανοίξει για «περισσότερη Ευρώπη» είπε ότι αυτό σημαίνει εκχωρήσεις δικαιωμάτων, όπως ο προϋπολογισμός, η φορολογική πολιτική, η εξωτερική πολιτική και ζητήματα ασφάλειας στην Κομισιόν η οποία θα μεταβληθεί σε «υπέρ όργανο», ενώ ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξάγονται «φιλολογικές συζητήσεις».

«Στο ρετιρέ της πολυκατοικίας θα είναι μερικά κράτη, και στο τρίτο και τέταρτο υπόγειο κάποια άλλα, μιλάμε για έναν επίσημο διαχωρισμό στην ευρωζώνη που θα υπερβαίνει και την σημερινή ανισομετρία μεταξύ των κρατών-μελών της», σημείωσε.

Ερωτηθείσα για τις αλληλοαιτιάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η καπιταλιστική κρίση και η χρεοκοπία έχουν αντικειμενικό χαρακτήρα και δεν οφείλονται σε κόμματα, και πρόσθεσε ότι η ΝΔ κινδυνολογεί με την χρεοκοπία για να τρομοκρατήσει τον λαό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εγκληματεί όταν λέει πως αυτό είναι «μπλόφα», επειδή το λέει η ΝΔ.

«Η κρίση και η χρεοκοπία δεν είναι ”μπλόφα”, η χρεοκοπία θα εξαρτηθεί από την πορεία της ευρωζώνης, δεν λέμε ότι θα προκαλέσει την κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα είναι ότι δεν προετοιμάζει τον λαό, ενώ είναι αυταπάτη ότι η κρίση θα λυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί εκεί, το κάθε κράτος ενδιαφέρεται για τον εαυτό του», ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «στο πρόγραμμά του δεν υπάρχουν ούτε δικά του προεκλογικά (της 6ης Μαΐου) συνθήματα», ανέφερε ότι «μπαίνει στην ίδια λογική διαχείρισης της κρίσης εις βάρος του λαού, καθώς ενσωματώνεται στο σύστημα» και πρόσθεσε ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ταυτόσημα κόμματα, αλλά κανένα από τα δύο δεν θα οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης με λύσεις υπέρ του λαού».

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *