Γ. Παπανδρέου: «Έκανα ό,τι μπορούσα για τη σωτηρία της χώρας»

«Έκανα ό,τι μπορούσα, το προσωπικό κόστος άξιζε για τη σωτηρία της χώρας» αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Bloomberg, βλέποντας παράλληλα ελληνική παραμονή στην Ευρωζώνη και δυνατότητα τροποποίησης όρων του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα ενώ δηλώσεις έχουν ήδη δημοσιευθεί, ο Γ. Παπανδρέου εκτιμά πως μπορούν να «γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις» στο πρόγραμμα.

«Εάν μπορέσουμε να επιμηκύνουμε την περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής για ένα χρόνο περίπου, αυτό θα αφαιρούσε λίγη πίεση» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε πως ορισμένοι από τους ισχυρισμούς πολιτικών για απομάκρυνση από το μνημόνιο «δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται κυριολεκτικά». Με τέτοιους ισχυρισμούς, τόνισε, καλλιεργούνται μη ρεαλιστικές προσδοκίες για επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθέντων.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα του πως όποιος κερδίσει στις εκλογές θα «συμπεριφερθεί υπεύθυνα», αποφεύγοντας να κάνει εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *