Πήρε το χρίσμα ο Σαχινίδης

 

Ο κ .Φίλιππος Σαχινίδης είναι αυτό που στο Βρετανία θα αποκαλούσαμε “υπουργός θυσαυρφυλακίου”.  Κι αυτό γιατί είναι υπεύθυνος για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Άνθρωπος ειδικών αποστολών, έκανε αρκετή “βρώμικη” δουλειά πριν και μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup και των συνόδων κορυφής, παρέχοντας τα απαραίτητα στοιχεία και τους αριθμούς που χρειάζονταν ο εκάστοτε πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών.  Ο ίδιος πάντως θεωρείται “άνθρωπος του Παπακωνσταντίνου”, ο οποίος και τον επέλεξε για τη θέση αυτή το φθινόπωρο του 2009.

Διατήρησε όμως τη θέση του στο Οικονομικό επιτελείο και επί Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν ο τελευταίος εκτίμησε το γεγονός ότι σχεδόν όλο το επιτελείο του προκατόχου του τέθηκε αυτόματα στη διάθεση του.

Αφού ατόνησε το σενάριο να αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος και την θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την εκλογή Βενιζέλου στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το εύκολο σενάριο ήταν η άμεση αναβάθμιση του κ. Σαχινίδη, παρά τα όσα ακούστηκαν για μετακίνηση του Τάσου Γιαννίτση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών

Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 στον Καναδά και μεγάλωσε στη Λάρισα.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και συνέχισε τις σπουδές με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Σίτι της Νέας Υόρκης και διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (1994).

Εργάστηκε στο ΙΟΒΕ και στην διεύθυνση μελετών της Εθνικής Τράπεζας, ενώ διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο διάστημα 2000-2004.

Το 2007 εξελέγη Βουλευτής Λάρισας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη το 2009.  Tον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009.

Στις 17 Ιουνίου του 2011 αναβαθμίστηκε στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.  Στις 21 Μαρτίου του 2011, ως μέλος πλέον της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών.

Είναι παντρεμένος με τη Ράνια Καραγεώργου, με την οποία απέκτησε ένα γιο.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *