Προς νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων

Προς νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων

Σε νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων εντός των επομένων εικοσιτετραώρων, αν και ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πότε ακριβώς θα γίνει, παραπέμπεται η επίλυση των ενδοκυβερνητικών τριβών

Οι ισορροπίες στην κυβέρνηση είναι εύθραυστες και πλέον καθημερινά αποδεικνύεται ότι υπάρχει, όχι μόνο πρόβλημα συνοχής, αλλά και λειτουργίας, αναφέρει το «Βήμα».

Το νέο επεισόδιο που ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην κυβέρνηση ήταν η χθεσινή κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, που διαφοροποιήθηκε από την κυβέρνηση στο θέμα της ιθαγένειας, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, χωρίς να τον κατονομάσει.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκαν από το νέο κρούσμα, που δείχνει πόσο προβληματική είναι η συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης, αγνοώντας ότι και η απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά να ανοίξει πριν δυο ημέρες αιφνιδιαστικά θέμα για νέο νόμο περί ιθαγένειας, πυροδότησε αντιδράσεις από ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ και προκάλεσε σκιές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Με αφορμή αυτή την κίνηση του κ. Σαμαρά, ο κ. Ρουπακιώτης εμφανίστηκε αντίθετος και διαφώνησε δημόσια με δηλώσεις του στην προοπτική να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση στο θέμα της ιθαγένειας μετά την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου Ραγκούση.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον κ. Στουρνάρα όπου, χωρίς να πει το όνομά του, ανέφερε υποστηρίζοντας τον κλάδο από τον οποίο προέρχεται πως εξυπηρετεί συμφέροντα των τραπεζών, των εταιρειών και των ασφαλιστικών επειδή, όπως διευκρίνισε, κατάργησε το κατώτατο όριο των αμοιβών των δικηγόρων.

Για το νέο κρούσμα ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, εν μέσω της επίσκεψής του στη Μάλτα, όπου βρέθηκε για ειδική συνεδρίαση του ΕΛΚ και για συνάντησή του με τον Μαλτέζο ομόλογό του Λώρενς Γκόνζι.

Παρά την ενόχληση που υπάρχει με τον κ. Ρουπακιώτη, καθώς και πρόσφατα είχε δημιουργήσει ενδοκυβερνητική κρίση και χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη να τον μεταπείσει να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα, η περίπτωσή του δεν θα αντιμετωπιστεί αποσπασματικά. Ως εκ τούτου, η λύση θα δοθεί με τον ανασχηματισμό, οπότε και θεωρείται βέβαιη η αντικατάστασή του.

Ο κ. Σαμαράς από τη Μάλτα τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, που με τη σειρά του επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *