Μέρκελ - Σαρκοζί: Λύση εξπρές για την Ελλάδα

Μέρκελ – Σαρκοζί: Λύση εξπρές για την Ελλάδα

Βερολίνο και Παρίσι μοιράζονται την ίδια βούληση για γοργή επίλυση της ελληνικής κρίσης, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο, προσθέτοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου “έχει την στήριξη και των δυο” ηγετών, ενώ “θα ήταν καλό” η ελληνική αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση.

Γερμανία και Γαλλία, μοιράζονται την ίδια βούληση για την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα γρήγορα, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, μετά τις συνομιλίες που είχε στο Βερολίνο, με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

Μετά τα δημοσιεύματα της Πέμπτης, που ήθελαν την Γερμανία να σχεδιάζει μια αναβολή της απόφασης για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, λόγω των διαφωνιών για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα , η Μέρκελ είπε: “Οσο πιο γρήγορα βρούμε λύση, τόσο το καλύτερο”.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος, δήλωσε ότι καλό θα ήταν εάν η ελληνική αντιπολίτευση μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε πως οι λεπτομέρειες για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο σχέδιο για την ελληνική βοήθεια, θα ρυθμιστούν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα, τονίζοντας πως η ίδια επιθυμεί “μια γοργή λύση”.

“Οπως και να έχει, δεν βοηθά σε τίποτα το να προσδιορίζουμε καταληκτική ημερομηνία για την βοήθεια προς την Ελλάδα και για το ρόλο του ιδιωτικού τομέα”, πρόσθεσε η Μέρκελ, τονίζοντας ότι η Γερμανία και η Γαλλία μοιράζονται την ίδια βούληση για γοργή εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τη στήριξή μας”, είπε η κ. Μέρκελ και σημείωσε ότι στο τηλεφώνημα που είχε την Πέμπτη με τον κ.Παπανδρέου, διαπίστωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός “έχει τη βούληση να προχωρήσει στα βήματα που απαιτούνται”.

Δηλώσεις Σαρκοζί
Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε από πλευράς του ότι η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο πακέτο της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, θα πρέπει να είναι εθελοντικού χαρακτήρα, να έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να αποφευχθεί ένα πιστωτικό επεισόδιο.

“Χρειαζόμαστε την εφαρμογή σύντομα ενός προγράμματος (οικονομικής βοήθειας)”,είπε ο Σαρκοζί, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να συνεχίσειτις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Posted in Διεθνή, Πολιτική and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *