Συνέντευξή του Λουκά Παπαδήμου στους Financial Times

Συνέντευξή του Λουκά Παπαδήμου στους Financial Times

Συνέντευξή του Λουκά Παπαδήμου στους Financial Times

Συνέντευξή του Λουκά Παπαδήμου στους Financial Times

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει διανύσει περισσότερη τη μισή διαδρομή για την οικονομική ανάκαμψη, αν και, όπως αναφέρει, η διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης θα διαρκέσει περισσότερο, δηλώνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του στους Financial Times. Επιπλέον, τονίζει ότι η μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη», παρά τις σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας. Προσθέτει, δε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν από την επόμενη κυβέρνηση.

«Αυτή είναι η θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και τα κόμματα θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη» επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Σημειώνει ακόμη ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αποφύγει μια ακόμη αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί είναι διατεθειμένοι να βάλουν στην άκρη τις διαφορές για την εφαρμογή διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων. Εν όψει μάλιστα των εκλογών εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί. «Αυτή είναι η βούληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», αναφέρει και προσθέτει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τα πολιτικά κόμματα.

Ο πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθηση ότι το σπιράλ της ύφεσης στην Ελλάδα θα αποδειχθεί μια προσωρινή κατάσταση. «Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε διανύσει περισσότερο από το μισό δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη, αν και η διαδικασία για την δημοσιονομική προσαρμογή θα διαρκέσει περισσότερο» τονίζει και προσθέτει ότι «θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να επιτευχθούν σε λιγότερο από δύο χρόνια».

Πάντως, ο Λ.Παπαδήμος παραδέχεται ότι η χώρα ίσως χρειαστεί περισσότερη στήριξη από το εξωτερικό, εάν δεν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2015.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *