Κόντρα στη Βουλή για τους μετανάστες

Κόντρα στη Βουλή για τους μετανάστες

Τη σκληρή γλώσσα της Αριστεράς εισέπραξε χθες στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν οι αναφορές του στο μεταναστευτικό, προκάλεσαν την επιδοκιμασία του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Απαντώντας στον Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια έθιξε το ζήτημα των κρουσμάτων ελονοσίας που εντοπίστηκαν στη Λακωνία, ο υπουργός Υγείας απέδωσε την προέλευση του προβλήματος στην παράνομη μετανάστευση. «Ξεχασμένες ασθένειες επανακάμπτουν στην Ευρώπη μέσω της Ιταλίας, της Μάλτας και της Ελλάδας», είπε ο κ. Λοβέρδος, που, επικαλούμενος την «ιχνηλάτηση» των κρουσμάτων ζήτησε από τους τοπικούς φορείς της Λακωνίας να αποδεχτούν τη λειτουργία του κέντρου υποδοχής μεταναστών.

«Κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας», συνέχισε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας και εξ ονόματος του συναδέλφου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε, κ.πρόεδρε, όταν από τους 120.000 παράνομους μετανάστες απελαύνονται 20.000 κάθε χρόνο; Οταν το 92% των συλλήψεων στην Ευρώπη είναι μετανάστες που μπαίνουν από την Ελλάδα; Κάνουμε ό,τι μπορούμε, είναι θέμα πολύ σοβαρό, που κάθε ημέρα αυξάνει τα αρνητικά του αποτελέσματα».

«Θα ήταν εξαιρετική η ομιλία του υπουργού για συνέδριο του ΛΑΟΣ, εμείς τα φωνάζουμε δέκα χρόνια και μας λένε φασίστες», σχολίασε ο Γ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας στον υπουργό πως θα μπορούσε να καταψηφίσει το νόμο Ραγκούση. «Ο λόγος της αλήθειας, της καταγραφής της πραγματικότητας δεν χρωματίζεται κομματικά», συμπλήρωσε ο Ανδρ. Λοβέρδος.

«Τα εύσημα»

«Πήρατε τα εύσημα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ – να τα χαίρεστε», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, προτείνοντας στην κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμμετοχή της χώρας στο «Δουβλίνο ΙΙ», ώστε «να μην εγκλωβίζονται στην Ελλάδα» οι μετανάστες.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης απέδωσε σε «παραλήρημα» του υπουργού την άποψη πως «οι μετανάστες φταίνε για όλα», ενώ, διευρύνοντας την τοποθέτησή του στην επικαιρότητα, μίλησε για «κατεστημένα υπηρετικής δουλοπρέπειας», που μετατρέπουν τη χώρα σε «προτεκτοράτο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν παρέλειψε να επαναφέρει τις προτάσεις του για πρόσκληση των Ρώσων και των Κινέζων στην Ελλάδα, καταφερόμενος εναντίον των Γερμανών και εν γένει των Ευρωπαίων. «Μας έχουν βάλει σε καραντίνα, έχουν αποφασίσει ότι τελειώσαμε, η Ευρώπη έχει βάλει τείχος για να μην τους χτυπήσει η μόλυνση», είπε.

Πηγή:enet.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *