Εκδίδεται στη Γερμανία η Κούρδισσα συνδικαλίστρια

Εκδίδεται στη Γερμανία η Κούρδισσα συνδικαλίστρια

Την έκδοση στη Γερμανία της Κούρδισσας συνδικαλίστριας Gulaferit Unsal αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Χθες η ίδια έχοντας στο πλευρό της κόμματα, βουλευτές, σωματεία και άλλους φορείς εξέφρασε την ανησυχία της ότι η έκδοσή της στη Γερμανία ανοίγει το δρόμο για την απέλασή της στην Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα φόβους για την ζωή της.

Το ελληνικό δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εφαρμόσει το ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από τις γερμανικές αρχές επειδή καταζητείται για τη συμμετοχή της στην κουρδική οργάνωση DHKP-C που έχει τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία.

Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα που συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Η 42Χρόνη αρνείται τις κατηγορίες λέγοντας ότι δε συμμετέχει στην παραπάνω οργάνωση και ότι διώκεται για τη συνδικαλιστική της δράση στη Τουρκία.

Πηγή:enet.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *