Ιδιώνυμο η συμμετοχή ατόμων με κουκούλα σε διαδηλώσεις

Ιδιώνυμο η συμμετοχή ατόμων με κουκούλα σε διαδηλώσεις

Πρόταση για να τιμωρείται ως ιδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή και μόνο ατόμων με κουκούλα σε συγκεντρώσεις, θα υποβάλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε στην Επιτροπή στοιχεία για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις από άτομα που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Στη συζήτηση κατά τη διάρκεια της κύρωσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου για λήψη μέτρων προς άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου επισήμανε ότι «σύντομα θα καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους επιχειρηματίες που είχαν υποστεί ζημιές».

«Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες γίνονται για διεκδίκηση και προστασία δικαιωμάτων και διακίνηση ιδεών και αρχών όχι για έκνομες ενέργειες και καταστροφές», τόνισε.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, από τα επεισόδια του περασμένου Φεβρουαρίου, «21 περίπτερα έχουν υποστεί ζημιές έως 1.000 ευρώ, 216 επιχειρήσεις έως 15.000 ευρώ, ενώ για 32 επιχειρήσεις οι ζημιές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ».

Για τις επιχειρήσεις αυτές «οι ζημιές δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμα επακριβώς, ωστόσο οι περιφέρειες, οι οποίες είναι και οι αρμόδιες για την καταγραφή, έχουν δεσμευθεί ότι θα στείλουν στο υπουργείο σύντομα τα σχετικά στοιχεία», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, προανήγγειλε νομοσχέδιο για περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και το σχεδιασμό μια «νέου τύπου διαχείριση επεισοδίων με ρίψη νερού».

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Αντίθετος με τον κουκουλονόμο ο Ρουπακιώτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *