Διαπραγματεύσεις για τις καταθέσεις στην Ελβετία

Διαπραγματεύσεις για τις καταθέσεις στην Ελβετία

Στη Βέρνη βρίσκεται από χθες ο υφ. Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες στην Ελβετία και προέρχονται από κεφάλαια που δεν έχουν φορολογηθεί ή δεν είναι νόμιμη η απόκτησή τους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής της Ενωσης Ελβετικών Τραπεζών, P. Odier, και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Ελβετό ομόλογό του, Μ. Ambuhl, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της συμφωνίας και να υπογραφεί άμεσα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αδήλωτες καταθέσεις που διατηρούν Έλληνες στις ελβετικές τράπεζες αναμένεται να φορολογηθούν με ποσοστό που θα κυμανθεί από 20% ως 30% εφόσον ο δικαιούχος δεν δεχθεί να δοθούν τα στοιχεία του στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και επιθυμεί να εξακολουθήσει να παραμένει «ανώνυμος».

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα από τις καταθέσεις που διατηρούν Έλληνες στην Ελβετία από 4 έως 6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ελβετικών αρχών ο οι Έλληνες έχουν περίπου 20 δισ. ευρώ στην Ελβετία από τα οποία το 99% δεν έχει δηλωθεί στην Εφορία.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *