Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Στη Βουλή διαβιβάζεται με έγγραφο των οικονομικών εισαγγελέων η δικογραφία, που έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της έρευνας, για όσα υποστήριξε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ Παν. Ρουμελιώτης, ότι το Ταμείο είχε προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα επιτύχει.

Η δικογραφία που αναμένεται να φθάσει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης ματαίωσαν την προγραμματισμένη κατάθεση της πρώην υπουργού Βάσως Παπανδρέου και αποφάσισαν να διαβιβάσουν μέσω του Αρείου Πάγου τη δικογραφία στη Βουλή κρίνοντας ότι απαιτείται να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που απαγορεύει στη δικαιοσύνη την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα.

Η διαβίβαση της δικογραφίας, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε απαραίτητη από τις υπάρχουσες καταθέσεις που είχαν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς, δύο του Παν. Ρουμελιώτη και από μία της Λούκας Κατσέλη και του Γερ. Αρσένη.

Μάλιστα στη δεύτερη κατάθεσή του ο Παν. Ρουμελιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκόμισε και κάποια έγγραφα προς απόδειξη των ισχυρισμών του.

Πάντως, στο διαβιβαστικό των εισαγγελέων δεν αναφέρονται ονόματα πολιτικών προσώπων ούτε κάποια στοιχεία από τα οποία να προκύπτουν συγκεκριμένες ενδείξεις ενοχής.

Πρόκειται για έγγραφο που τυπικά διαβιβάζει τη δικογραφία σε εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ενώ τα περαιτέρω είναι απόφαση της Βουλής, δηλαδή των πολιτικών κομμάτων.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *