Κυβερνητική σύσκεψη με Διώτη την ημέρα που αλλοιώθηκε το USB

Κυβερνητική σύσκεψη με Διώτη την ημέρα που αλλοιώθηκε το USB

Την ίδια μέρα με την αλλοίωση του USB που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ (8 Ιουλίου 2011) πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη με θέμα τη φοροδιαφυγή, δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Για επίδοξους μιμητές του επιθεωρητή Κλουζώ κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, ανάμεσα σε άλλους, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου και Διώτης. «Και το CD και το στικάκι κρατήθηκαν κρυφά και αυτό σημαίνει ζημιά κατά του δημοσίου», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενη στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε: «περιμένουμε απαντήσεις για να καθορίσουμε τη στάση μας απέναντί του».

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε απαντητική ανακοίνωση* στην οποία ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται: «Μα, από πού αντλούν το συμπέρασμα ότι πριν ο κ. Διώτης ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο δεν μετείχε σε αλλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις με τον υπουργό για θέματα που αφορούν την φοροδιαφυγή; Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας είχε πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Βενιζέλος, με τη συμμετοχή τόσο του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Π.Οικονόμου, των γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του ΥΠΟΙΚ, όσο και του κ. Διώτη».

Η Ιπποκράτους προσθέτει μάλιστα πως «το παράδοξο είναι το ακριβώς αντίστροφο: ότι ο κ. Διώτης δεν ενημέρωσε τον νέο υπουργό αμέσως, αλλά περίμενε σχεδόν δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού (17-6-2011) για να ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του και να τον ενημερώσει για τη “λίστα Λαγκάρντ”».

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσουν εκ νέου εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Καπελέρης και -κυρίως- Διώτης, στον απόηχο των πληροφοριών ότι το περιβόητο USB αποτελεί αντίγραφο το οποίο δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2011.

Τα όποια στοιχεία προκύψουν κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών αναμένεται να αξιοποιηθούν από τα κόμματα προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους στην επικείμενη ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη.

*Το σύνολο της ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε η Ιπποκράτους, ως απάντηση στη δήλωση Κωνσταντοπούλου:

Μετά το ολοκληρωτικό φιάσκο που έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, τα στελέχη του βρίσκονται πλέον σε απόλυτη σύγχυση και απόγνωση. Βλέπουμε λοιπόν σήμερα ότι οι επίδοξοι μιμητές του επιθεωρητή Κλουζώ ξεκινούν νέο γύρο δήθεν «αποκαλύψεων» για να καλύψουν την αποκαληφθείσα σκευωρία τους.

Αφορμή αυτή τη φορά είναι δημοσιεύματα της εποχής που αναφέρονται σε σύσκεψη στο γραφείο του τότε Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Βουλή με τον κ. Βενιζέλο, παρουσία στην αρχή και του κ. Διώτη, το απόγευμα της 8-7-2011. Ημέρα, το μεσημέρι της οποιας, σύμφωνα με τις τεχνικές έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων, «γεννήθηκε» το επίμαχο USB. Αυτό που άφησε ο κ. Διώτης στο γραφείο του κ. Βενιζέλου όταν τον ενημέρωσε και παρέδωσε ο κ. Βενιζέλος στις αρμόδιες αρχές, όταν προβλήθηκε ο απίστευτος ισχυρισμός ότι ο κ. Διώτης αποχωρώντας από το ΣΔΟΕ δεν άφησε το υλικό στην υπηρεσία του!

Ωσάν να ανακάλυψε την Αμερική, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί σήμερα αυτήν την τρομακτική «αποκάλυψη» για να αποδείξει ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Διώτης είχαν συναντηθεί πριν από τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, όπως κατέθεσαν και οι δύο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας!

Μα, από πού αντλούν το συμπέρασμα ότι πριν ο κ. Διώτης ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο δεν μετείχε σε αλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις με τον υπουργό για θέματα που αφορούν την φοροδιαφυγή; Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας είχε πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Βενιζέλος, με τη συμμετοχή τόσο του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Π.Οικονόμου, των γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του ΥΠΟΙΚ, όσο και του κ. Διώτη.

Το παράδοξο είναι το ακριβώς αντίστροφο: ότι ο κ. Διώτης δεν ενημέρωσε τον νέο υπουργό αμέσως, αλλά περίμενε σχεδόν δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού (17-6-2011) για να ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του και να τον ενημερώσει για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Ας μην εκτίθεται λοιπόν τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «περίεργες συμπτώσεις» γιατί αν σκεφτεί τι είναι αυτό που λέει, θα καταλάβει ότι στρέφεται κατά των συνεργατών του στην σκευωρία.

Η αλήθεια, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανατρέψει, είναι ότι όταν ενημερώθηκε με καθυστέρηση ο κ. Βενιζέλος, αφέθηκε στο γραφείο του ένα καινούργιο, απλό, άτυπο αντίγραφο για λόγους πολιτικής ενημέρωσης και φυσικά το ΣΔΟΕ, δια του επικεφαλής του, κατείχε ως αρμόδια υπηρεσία, μελετούσε, αξιολογούσε και διατήρησε το ψηφιακό υλικό, το οποίο κάκιστα δεν αφέθηκε στη θέση του όταν αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Ως εδώ με την πολιτική χυδαιότητα που «πιάνεται από τα μαλλιά της».

Πηγή:enet.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *