Παραγράφονται τυχόν ευθύνες για το Μνημόνιο

Παραγράφονται τυχόν ευθύνες για το Μνημόνιο

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπονται οι εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη σύσταση κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο καθώς η νέα προσφυγή στις κάλπες ισοδυναμεί με την αθώωση του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου καθώς και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Κι αυτό γιατί έστω και μία μέρα ν’ ανοίξει η νέα Βουλή, η οποία προβλέπεται να κάνει έναρξη των εργασιών της (Πέμπτη 17 Μαΐου) με την ορκωμοσία των νέων βουλευτών, θα θεωρηθεί καινούργια βουλευτική περίοδος, κάτι που οδηγεί αυτόματα στην παραγραφή αδικημάτων μελών της κυβέρνησης της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη κατά όσων είναι ή ήταν μέλη της κυβέρνησης για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως ορίζει ο νόμος, μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει με την τέλεση του αδικήματος. Βάσει του Συντάγματος, ωστόσο, βουλευτική περίοδος θεωρείται αυτή ανάμεσα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Ετσι, εάν τελικά οι προσπάθειες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων δεν καταλήξουν σε επιτυχία και η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, με τη Βουλή να ανοίγει και να κλείνει εντός διημέρου (17 και 18 Μαΐου), σύμφωνα με το Σύνταγμα, επέρχεται η χρονική παραγραφή αδικημάτων μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και του ίδιου του τέως πρωθυπουργού, τα οποία – κατά την πρώην αντιπολίτευση – αφορούν την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , .

One Comment

  1. ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ
    ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *