Ραντεβού για την επιλογή υπηρεσιακού πρωθυπουργού

Ραντεβού για την επιλογή υπηρεσιακού πρωθυπουργού

Η συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, με την οποία η χώρα θα οδηγηθεί στις νέες εκλογές, είναι το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 13:00.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η επιλογή υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης σε έναν από τους επικεφαλής των τριών ανώτατων δικαστηρίων.

Πρόκειται για τον Π.Πικραμμένο, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Ρένα Ασημακοπούλου, πρόεδρο του Αρείου Πάγου και Ιωάννη Καραβοκύρη πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ως πιθανότερο ενδεχόμενο, οι πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνει ο Π.Πικραμμένος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, ασκήθηκαν πιέσεις προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να παραμείνει στη θέση του, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο επίπεδο της οικονομίας.

Οι προσπάθειες δεν απέδωσαν, αλλά ο κ. Παπαδήμος φέρεται να δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τον όποιο υπηρεσιακό πρωθυπουργό σε ό,τι χρειαστεί.

Οσον αφορά σε επίπεδο υπουργών, ο Ευ.Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δημιουργεί κενό στην κρίσιμη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Από πλευράς ΝΔ, φαίνεται ότι έχει τεθεί το θέμα παραμονής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας εν όψει της σημαντικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 20-21 Μαΐου, όπου δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα της ΠΓΔΜ.

Πηγή:epikaira.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *