Επικοινωνιακές μεταθέσεις

Επικοινωνιακές μεταθέσεις

Με μια ακολουθία αιφνιδιαστικών κινήσεων από τον υπουργό ΠτΠ, Χρ. Παπουτσή, και από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Οικονόμου, καθορίστηκε το πλαίσιο διοικητικής συνέχειας στην αστυνομία σε επίπεδο ουσίας και δόθηκαν ταυτοχρόνως επικοινωνιακές απαντήσεις για να διασκεδαστούν αρνητικές εντυπώσεις.

Οι μετακινήσεις δύο ταξιάρχων από πολυσυζητημένες μονάδες αιχμής, τα ΜΑΤ και τις ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, καταλογίζουν κατά κάποιον τρόπο ευθύνες τόσο για τους αναίτιους ξυλοδαρμούς πολιτών όσο και για τις ίντριγκες στη λειτουργία των εποχούμενων περιπολιών που χρεώνονται με την αύξηση της εγκληματικότητας.

Επίσης, δίνουν το στίγμα για παραμονή του αρχηγού μετά το τέλος της διετούς θητείας του, που ολοκληρώνεται στις 5 Νοεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα υπέγραφε καίριες μεταθέσεις λίγες μέρες πριν αποστρατευτεί.

Οπως ανακοινώθηκε, ο ταξίαρχος Στ. Κοζυράκης από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.Α.Τ. μετακινήθηκε στη Διεύθυνση Χειρισμού Κρίσεων. Και ο ταξίαρχος Γ. Σταύρακας από τη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης Αττικής, όπου είχε τον επιχειρησιακό έλεγχο της ΔΙΑΣ, στην Αστυνομική Ακαδημία.

Επίσης, έληξαν οι αποσπάσεις των ταξιάρχων Μάρκου (υπασπιστής υπουργού) και Καμπανάκη (οικονομική ασυνομία), οι οποίοι επέστρεψαν στις θέσεις τους προκειμένου προφανώς να εξελιχθούν στις τακτικές κρίσεις. Ακόμη, αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε η ανάκληση από την αποστρατεία του αντιστρατήγου Χαρ. Χριστοφαρεΐζη, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου του Χρ. Παπουτσή. Ο απόστρατος αξιωματικός υπήρξε διοικητής των μονάδων αστυνομικών επιχειρήσεων την εποχή που ήταν υπουργοί στην Κατεχάκη οι Παπαθεμελής-Γείτονας και είχε συνδεθεί με τον ιστορικό ξυλοδαρμό των συνταξιούχων έξω από το Μαξίμου το 1995.

Πηγή:enet.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *