Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ- Παπούλια για την ανάγκη ισχυρής κυβέρνησης

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ- Παπούλια για την ανάγκη ισχυρής κυβέρνησης

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγκελα Μέρκελ είχε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πρωτοβουλία της καγκελαρίου της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, η καγκελάριος τόνισε στον Πρόεδρο την ανάγκη να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερμανός ΥΠΕΞ στο μήνυμά του προς τον Έλληνα ομόλογό του Πέτρο Μολυβιάτη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ΥΠΕΞ ρωτήθηκε αν το Βερολίνο κάνει προετοιμασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη:

«Εργαζόμαστε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Είναι λυπηρό όμως, που δεν έγινε δυνατή η συγκρότηση ισχυρής κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει να είναι το μέλημα των επόμενων εκλογών».

Για το περιεχόμενο της συνομιλίας ενημέρωσε ο Πρόεδρος τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος ξεκινά τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να τους ενημερώσει.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ «σηκώνει το τηλέφωνο» για να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κίνηση την οποία θα μπορούσε να είχε ζητήσει από τον Γερμανό πρόεδρο, Γιόαχιμ Γκάουκ.

Πηγή:epikaira.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ- Παπούλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *