Επενδύσεις σε καινοτομία και “πράσινη” ανάπτυξη το 2011

Χρυσοχοϊδης: Κονδύλια 4 δισ. ευρώ για καινοτομία, "πράσινη" ανάπτυξη το 2011

Χρυσοχοϊδης: Κονδύλια 4 δισ. ευρώ για καινοτομία, "πράσινη" ανάπτυξη το 2011

Να συσπειρωθούν και να στραφούν σε επενδύσεις που δίνουν έμφαση στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, προέτρεψε τους επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπενθυμίζοντας ότι το 2011 θα προκηρυχθούν προγράμματα που θα αγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ και θα επικεντρώνονται στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη.


Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που επισκέφθηκε το Σάββατο την Κοζάνη επανέλαβε ότι η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα.

“Η προσπάθειά μας δεν έχει ρητορικό και προπαγανδιστικό χαρακτήρα, αλλά εθνικό. Και σ’ αυτή σας καλούμε όλους να συσπειρωθείτε γιατί αυτό αποτελεί μονόδρομο για την πατρίδα για να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και να βγούμε από την κρίση” υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοίδης. Απευθυνόμενος εξάλλου στους εκπροσώπους φορέων των τεσσάρων νομών της Δ. Μακεδονίας ο υπουργός έδωσε διευκρινίσεις για το νέο αναπτυξιακό νόμο, μίλησε για το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), ανέλυσε τα νέα προγράμματα που προωθούνται και άκουσε προτάσεις, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε νομός της τοπικής περιφέρειας


Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *