Εντός στόχων ο προϋπολογισμός

Εντός στόχων ο προϋπολογισμός

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «μέσα στο Δεκέμβριο ο στόχος για ένα έλλειμμα της τάξης του 1,5 % του ΑΕΠ θα επιτευχθεί – και ίσως είμαστε και λίγο καλύτερα», αν και έσπευσε να σημειώσει ότι «είμαι λίγο επιφυλακτικός, μέχρι να δω και τα τελευταία νούμερα»

Παράλληλα, ο υπουργός εκτίμησε ότι το 2013 έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάει καλύτερα από το 2012 και να δούμε – για πρώτη φορά – στοιχεία ανάκαμψης μετά το δεύτερο εξάμηνο το 2013. «Παραμένω αισιόδοξος – αν και επιφυλακτικός» δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha. «Είμαι ο πρώτος που δηλώνω ότι το 2013 είναι μια δύσκολη χρονιά» συμπλήρωσε και συνέχισε αναφέροντας ότι το 2013 «είναι η χρονιά που θα αποδειχθεί εάν μπορέσουμε να ξεφύγουμε προς τον γκρεμό και να σωθούμε. Έχουμε όλα τα στοιχεία να γίνει αυτό και ελπίζω ότι το πολιτικό σύστημα θα επιδείξει πράγματι τη συναίνεση που πρέπει για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το βασικό στόχο».

Επίσης, πρόσθεσε ότι φέτος «θέλουμε να πάρουμε μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία, να δούμε πώς θέλουμε να είναι η Ελλάδα το 2020 ή το 2025 και με τι μέσα θα πάμε εκεί που επιδιώκουμε».

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *