Τσίπρας: Ετοιμάζουν ελεγχόμενη χρεοκοπία με κούρεμα χρέους στο 50%

Τσίπρας: Ετοιμάζουν ελεγχόμενη χρεοκοπία με κούρεμα χρέους στο 50%

«Ο ΥΠΟΙΚ φεύγει για το Δ.Ν.Τ. έχοντας στις αποσκευές του τα σενάρια της καταστροφής αλλά και σκληρά, αντιλαϊκά, αντιδημοκρατικά μέτρα», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τα σενάρια χρεοκοπίας.

«Ένα είναι σίγουρο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «ότι μας ετοιμάζουν ελεγχόμενη χρεοκοπία μέσα στο ευρώ με κούρεμα του χρέους στο 50% τουλάχιστον και την ίδια στιγμή τα νέα μέτρα και τα προηγούμενα σκληρά μέτρα θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν». Δηλαδή, όπως είπε, και ελεγχόμενη χρεοκοπία και πτώχευση του ελληνικού λαού.
Τόνισε επίσης ότι «επί μια εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις τους εκβίαζαν τον ελληνικό λαό, περιφέροντας σενάρια καταστροφής εξόδου από το ευρώ και αργεντινοποίησης».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ήρθε η ώρα να πούμε ένα τέλος ως εδώ. Φθάνει πια». «Αν είναι να υπάρχει ελπίδα διεξόδου για τη χώρα αυτή είναι να φύγει η τρόικα και το μνημόνιο, να πέσει αυτή η εθελόδουλη κυβέρνηση και ένας νέος συνασπισμός εξουσίας να προχωρήσει γοργά σε ένα σχέδιο αναδιανομής του πλούτου και ριζικής διαγραφής του μεγάλου αυτού χρέους», κατέληξε.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *