Εκλογές τον Ιούνιο

Δύο ημέρες πριν ανοίξει η Βουλή, η προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για το σχηματισμό κυβέρνησης απέβη άκαρπη. Συνεπώς ο δρόμος προς τις νέες εκλογές είναι χωρίς επιστροφή…

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αύριο στις 13.00 θα συνεδριάσει και πάλι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για να σχηματισθεί υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο τραπέζι βρέθηκε η πρόταση Παπούλια για κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Το ποιο κόμμα θα παρέχει στήριξη σε μια τέτοια κυβέρνηση και ποιο όχι, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης.

Στην σύσκεψη δεν συμμετείχαν η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «η θέση του ΚΚΕ είναι αντίθετη με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει» και ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος, ο οποίος δεν εκλήθη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Πάμε σε εκλογές – Ναυάγησαν οι προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *