Υπερψηφίστηκε το ειδικό τέλος στα ακίνητα

Υπερψηφίστηκε το ειδικό τέλος στα ακίνητα

Χωρίς εκπλήξεις και «διαρροές» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, εγκρίθηκε από τη Βουλή, με 155 ψήφους υπέρ, η επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα. Η ψηφοφορία στη Βουλή διεξήχθη σε κλοιό διαδηλωτών.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονταν έντονα προβληματισμένοι για την στάση που θα κρατήσουν εξαιτίας και των πιέσεων που δέχονται από ψηφοφόρους τους. Ωστόσο ένας εξ αυτών ο κ. Γιάννης Βούρος, με γραπτή του ανακοίνωση, ξεκαθάρισε πριν την ψηφοφορία πως τελικώς θα ψηφίσει την τροπολογία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είχε επίσης εκφράσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εκθειάζοντας την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, όπως είπε, που έχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη στάση τους και για την στήριξη που παρέχουν μέχρι τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία πήρε το λόγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και διευκρίνισε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνει το Δημόσιο θα επιβαρυνθούν με το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα εξαιρεθούν τα ξενοδοχεία, όπως είχε πει κατά την αρχική εισήγησή του. Πρότεινε μάλιστα να προστεθεί η σχετική πρόβλεψη στη διάταξη που εξαιρεί από το τέλος τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών.

Η ψηφοφορία στη Βουλή διεξήχθη σε κλοιό διαδηλωτών. Ομάδες «Αγανακτισμένων» συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα φοροεισπρακτικά μέτρα.
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος των λουλουδάδικων, πραγματοποίησαν και ειδικοί φρουροί απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αποδοχές τους.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *