Δικηγόρος "καίει" τον Άκη στο ΣΔΟΕ για λογαριασμό 850 εκ. δολάρια στην Ελβετία!

Δικηγόρος “καίει” τον Άκη στο ΣΔΟΕ για λογαριασμό 850 εκ. δολάρια στην Ελβετία!

850 εκ. δολάρια  φέρεται να έχει  σε λογαριασμό του στην Ελβετία ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως προκύπτει από  γραπτή καταγγελία που έκανε στο ΣΔΟΕ γνωστός δικηγόρος,σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο δικηγόρος  αναφέρει  ότι  ο πρώην υπουργός είναι κάτοχος επώνυμου ατομικού λογαριασμού στην UBS στη Ζυρίχη στον οποίο υπάρχουν «παχυλές» καταθέσεις.

Την ίδια ώρα, έγινε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στο ΣΔΟΕ ότι « το βράδυ που πήρε δημοσιότητα το θέμα του σπιτιού του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου το αρχείο του πρώην υπουργού, μεταφέρθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση, με αυτοκίνητο που όπως διαπιστώθηκε από έρευνα ανήκε στη σύζυγο πρώην στενού του συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου».

Σημειώνεται ότι για  το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου ο κ .Τσοχατζόπουλος ισχυριζόταν ότι   είχε γίνει διάρρηξη στο γραφείο του στην οδό Κόμνα Τράκα με αποτέλεσμα την απώλεια μέρους του αρχείου του  και μάλιστα είχε  υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων.

Από την πλευρά του το ζεύγος Τσοχατζόπουλου , μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι πληρεξούσιοι  δικηγόροι του,  ζητά ” δίκαιη δίκη”.

Συγκεκριμένα  αναφέρει  η ανακοίνωση: «Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρώην Υπουργού κ. Α. -Α. Τσοχατζόπουλου κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Νικολάου, Ιωάννης Παγορόπουλος, Γρηγόριος  Τσόλιας και οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι  της κας Βασιλικής Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου κ.κ. Βασίλειος Χειρδάρης και Θεόδωρος Ζευκιλής κάνουν έκκληση προς όλους να συμβάλλουν στη διατήρηση των όρων της  δίκαιης δίκης σε σχέση με την υπό δικαστική διερεύνηση (τακτικήανάκριση)  ευρισκόμενη υπόθεση Τσοχατζόπουλου.Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, ιδιαιτέρως σύνθετη και πολύπτυχη, βρίσκεται από 11.04.2012 σε λεπτή ανακριτική εξέταση.
Υπενθυμίζεται  ότι το τεκμήριο αθωότητας ως συστατικό στοιχείο της δίκαιης δίκης  (άρθρο 6 της ΕΣΔΑ) καλύπτει όλη την ποινική δίκη, ήτοι και την προδικασία και την κύρια διαδικασία. Και τούτο- κατά την κρατούσα άποψη-  μέχρι του αμετακλήτου της σχετικής δικαστικής αποφάσεως.Εκφράζεται για μια ακόμη φορά η πίστη μας στη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δικαιοσύνη και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία θα εκπληρώσει στο ακέραιο το καθήκον της. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη υπό δικαστική  διερεύνηση υπόθεση  η αυστηρή τήρηση των  όρων της δίκαιης δίκης,  των σχετικών διατάξεων  του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως αποτυπώνονται σε σειρά αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Ε.Δ.Δ.Α., θα συμβάλλει στην ανάδειξη της αλήθειας, θα εδραιώσει το Κράτος Δικαίου. Ακριβώς σε κρίσιμες  ώρες αναδεικνύεται η σημασία και η εμβέλεια του Κράτους Δικαίου και έτσι η ποιότητα του νομικού μας πολιτισμού».

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *