Έρευνα για τις καταγγελίες Παπαρήγα για διασυνδέσεις αστυνομικών - κουκουλοφόρων

Έρευνα για τις καταγγελίες Παπαρήγα για διασυνδέσεις αστυνομικών – κουκουλοφόρων

Να διερευνηθούν οι καταγγελίες της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα περί αστυνομικών που ντύθηκαν κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Πέμπτης ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε ακόμη ότι το βράδυ της ίδιας μέρας, που σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ, «έξω από τη ΓΑΔΑ υπήρχε ομάδα αστυνομικών και κουκουλοφόροι» οι οποίοι, όπως ανέφερε, «πανηγύριζαν κι έλεγαν “τους φάγαμε”».

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως υπάρχουν στοιχεία για αυτά που καταγγέλλει, προσθέτοντας πως θα υπάρξει και σχετικό δημοσίευμα στο «Ριζοσπάστη.

Συγκεκριμένα, μετά τις καταγγελίες της κ. Παπαρήγα μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, ζήτησε με επιστολή του προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τις συγκεκριμένες καταγγελίες «καθώς τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες και ξένες προς την αποστολή, το ρόλο και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπουτσής τόνισε πως «η Ελληνική Αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος και των νόμων του Κράτους» προσθέτοντας πως «όσα καταγγέλθηκαν από τη Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε αποτελούν εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες».

Και συμπλήρωσε: «Εάν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας. Εάν ισχύουν, πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας. Έχω, ήδη, ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να αναλάβει αμέσως και να φέρει σε πέρας, χωρίς καθυστέρηση, την έρευνα για όλα τα στοιχεία που κατέχει το Κ.Κ.Ε.».

Καταλήγοντας σημείωσε πως η κ. Παπαρήγα έχει παράλληλα την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα την κυβέρνηση και τη Βουλή με όποια στοιχεία διαθέτει.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *