Δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο

Δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο

Μπορεί να έχουν παρέλθει 18 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργείου Υγείας, από τη νέα ηγεσία, οι αρμοδιότητες όμως δεν έχουν ακόμη μοιραστεί.

Συγκεκριμένα, δεν γνωρίζουν ούτε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μ. Σαλμάς, ούτε η υφυπουργός κυρία Φωτεινή Σκοπούλη, τους τομείς που θα αναλάβουν.

«Δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο. Δεν έχω ακόμη αρμοδιότητες», είπε δημοσίως σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση η κα Σκοπούλη.

Σε συνεργάτες της, φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί ότι δεν θα διστάσει να υποβάλει ακόμη και την παραίτησή της στην περίπτωση που δεν αναλάβει τους τομείς που θέλει.

Μήλον της έριδος αποτελεί ο τομέας των προμηθειών και του φαρμάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη 12 Ιουλίου. Τότε θα γίνει γνωστό ποιος θα αναλάβει τον τομέα «χρηματοδότηση», που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και ποιος την «παραγωγή». Αυτός, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα των γενικών γραμματέων. Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντ. Δημόπουλος έχει υποβάλει την παραίτησή του από την πρώτη στιγμή, η οποία όμως δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή εξαιτίας των συχνών επισκέψεων της τρόικας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αλλαγές προσώπων μπορεί να γίνουν και μέσα στον Αύγουστο, μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων της τρόικας.

Πηγή: Βήμα

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *