Γυρνούν την πλάτη σε κόμματα και Παπανδρέου

Γυρνούν την πλάτη σε κόμματα και Παπανδρέου

Καταδίκη της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι η απάντηση των πολιτών στην πολιτική που ασκεί τον τελευταίο χρόνο. Σε αυτό το διάστημα η δημοτικότητα του Γ. Παπανδρέου έχει σημειώσει πρωτοφανή βουτιά, η οποία κυμαίνεται από 12 έως 16 ποσοστιαίες μονάδες ανάλογα με τον τομέα διακυβέρνησης.

Σε έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στον «Τύπο της Κυριακής» αποκαλύπτεται ότι μέσα στο κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί πλήττεται ο δικομματισμός και – σύμφωνα με πολιτικούς – είναι η πρώτη φορά που τα δύο μεγάλα κόμματα δεν φθάνουν μαζί το 50%. Η αποστροφή των ψηφοφόρων απέναντι στο σύνολο του πολιτικού συστήματος καταγράφεται και στα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων. Δεν καταγράφεται αυξητική τάση σε κανένα κόμμα, ούτε καν της Αριστεράς, η οποία δίνει τη μάχη στις κινητοποιήσεις για τα μέτρα κατά των εργαζομένων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει να διατηρήσει τις αντοχές της ενώ ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει αύξηση των ποσοστών του στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει την υψηλότερη δημοτικότητα στο χώρο της Δεξιάς με 73,5%, ποσοστό που τον κατατάσσει κυρίαρχο της παράταξης.
Η μετακίνηση των ψηφοφόρων της ΝΔ προς τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκεται μόλις στο 2,7%, από 7,1% που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *