Γιούνκερ: Μην καθυστερείτε τη βοήθεια προς την Ελλάδα

Γιούνκερ: Μην καθυστερείτε τη βοήθεια προς την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν συμφωνεί με την ιδέα να καθυστερήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο η λήψη της απόφασης για τη χορήγηση του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωσή του στην εφημερίδα Tagespiegel.

«Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να δεχθούμε να καθυστερήσουμε τις αποφάσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο» απάντησε ο πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας.

Πληροφορίες ευρωπαίων αξιωματούχων τοποθετούν την απόφαση το νωρίτερο στα μέσα Ιουλίου, αλλά πολλοί υποστηρίζουν πως ίσως καθυστερήσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την Tagespiegel, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να καθυστερήσει μέχρι το Σεπτέμβριο την απόφαση, εξαιτίας των ερωτημάτων που παραμένουν ως προς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Το Βερολίνο προωθεί τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, όμως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι διχασμένες ως προς το πώς θα διαμορφωθεί αυτή η συμμετοχή.

«Θα υπάρξει συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών» διαβεβαίωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος, όμως, επέμεινε στον εθελοντικό χαρακτήρα αυτής της συμμετοχής.

Πηγή:tanea.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *