Τσίπρας: Δεν μπορέσαμε να κάνουμε πραγματικότητα την αριστερή κυβέρνηση

Τσίπρας: Δεν μπορέσαμε να κάνουμε πραγματικότητα την αριστερή κυβέρνηση

Δεν είχε αίσια έκβαση η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση Αριστεράς, καθώς οι διαφορές του Αλέξη Τσίπρα με τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Καμμένο, με τους οποίους συναντήθηκε, ήταν αγεφύρωτες.

«Εξήγησα στον κ. Τσίπρα ότι οι όροι που έθεσε δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του μνημονίου αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση της χώρας», τόνισε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι εξέφρασε την πρόθεση του να δώσει και ανοχή σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Ο κ. Τσίπρας με την καταγγελία της σύμβασης, ζητά κάτι που απομονώνει την Ελλάδα από παντού, δεν μου ζητά να αποσύρω την υπογραφή μου. Μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας και αυτό δεν πρόκειται να το κάνω», κατέληξε ο Αντ. Σαμαράς.

«Ο λαός θέλει σταθερότητα και παραμονή στο ευρώ. Στην παρούσα φάση της διαδικασίας δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια λύση, αλλά από την άλλη μεριά πρέπει να συνεχίζουμε την προσπάθεια. Θα παραλάβω διερευνητική εντολή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά από τη συνάντησή του με τον Αλ Τσίπρα.

«Αν διαμορφώνεται ένας συσχετισμός δυνάμεων που επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ και άλλες δυνάμεις να σηκώσουν το βάρος της διαπραγμάτευσης, αλλά να μας εγγυηθούν ότι αυτό θα γίνει με ασφάλεια εντός του ευρώ, και αυτό θα το στηρίξουμε», πρόσθεσε ο Ευ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μετά το ραντεβού με τον Αλ.Τσίπρα, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για συγκρότηση αντιμνημονιακής κυβέρνησης.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *