Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση των κομμάτων

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση των κομμάτων

Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στον πολιτικό σχηματισμό υποστηρίζοντας πως οι θέσεις του οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρέωσε στο ΣΥΡΙΖΑ την προσφυγή σε νέες εκλογές, ενώ παράλληλα πρότεινε συγκρότηση κυβέρνησης με κορμό την «υπεύθυνη Κεντροαριστερά» μετά τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά κατήγγειλε «βρώμικο πόλεμο» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «η συμμετοχή στο ευρώ κινδυνεύει από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του μνημονίου».

Αντ. Σαμαράς: Ανέτοιμος και ανίκανος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντ. Σαμαράς: Ανέτοιμος και ανίκανος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντ. Σαμαράς: Ανέτοιμος και ανίκανος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του «ολοφάνερη αλαζονεία» και «απίστευτη σύγχυση». «Έδειξαν ήδη το πραγματικό τους πρόσωπο, επιδιώκουν να τα σπάσουμε με την Ευρώπη, δεν έχουν σχέδιο και αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα από αυτά που ζούμε ήδη», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς «δείχνοντας» το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και -όπως είπε- λένε «πότε για τις καταθέσεις που θέλουν να τους βάλουν χέρι, πότε για τις επενδύσεις που είναι μαθημένοι να τις διώχνουν, πότε για τις επιχειρήσεις που θέλουν να τις φορολογήσουν και να τις κλείσουν, πότε για την αστυνομία».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «υπάρχει και ο φόβος τους για τον ίδιο τους τον εαυτό», συμπληρώνοντας πως «απέκτησαν ξαφνική δύναμη που δεν την περίμεναν και τρόμαξαν». «Τρόμαξαν και οι ίδιοι από την ευθύνη μιας πιθανής διακυβέρνησης, είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να κυβερνήσουν», υπογράμισσε.

Αναφερόμενος στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «ξεκινούν από την ανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία». Μίλησε ακόμη για «συνασπισμό από συνιστώσες της γκρίνιας» και συμπλήρωσε πως δεν πρόκειται κόμμα ευθύνης, καθώς -όπως είπε- εκτονώνουν τους εαυτούς τους με διαμαρτυρία, αλλά είναι ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Σχολιάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του Μνημονίου, τόνισε εκ νέου ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε έξοδο από το ευρώ και «σε πολλά δεινά». Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το πρόβλημα δεν είναι πια Μνημόνιο ή καταγγελία του Μνημονίου, αλλά η ουσιαστική τροποποίηση του Μνημονίου, την οποία προτείνει η ΝΔ.

«Η Ελλάδα οδηγήθηκε στο αδιέξοδο και τώρα αντιμετωπίζει την καταστροφή. Η έξοδος από το ευρώ στην οποία τη σπρώχνουν οδηγεί στην καταστροφή», σημείωσε και πρόσθεσε: «Κόντρα σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ αλλά και κόντρα σε εκείνους που φέρνουν την καταστροφή, εμείς διαλέγουμε το δρόμο της ορθότητας, το μεσαίο δρόμο, το δύσκολο δρόμο. Δημιουργούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έθεσε το μηχανισμό της ΝΔ σε θέση μάχης εν όψει των νέων εκλογών της 17ης Ιουνίου. «Δεν υπάρχει χαλάρωση. Έχει αρχίσει ήδη η νέα μάχη. Θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα και με αγάπη για την πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει αυτή τη μάχη.

Υπογράμμισε εκ νέου ότι η μάχη αφορά το αν η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στην Ευρώπη ή θα φύγει χάνοντας πολλά και ρισκάροντας ακόμη περισσότερα.

Όπως είπε, ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους. «Από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην ελλάδα και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της ελλάδας από το ευρώ».

«Να τρέξουμε παντού, με συντονισμό, με ομοιογένεια στις θέσεις μας, να υπάρχει ενιαίος λόγος, όχι αντικρουόμενα μηνύματα», σημείωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Αναφερόμενος εμμέσως στις διεργασίες για την επανένωση της ευρύτερης κεντροδεξιάς επισήμανε: «Μέρα με τη μέρα στρέφονται σε μας, όλο και περισσότεροι που ψήφισαν διαφορετικά στις 6 Μαΐου. Αυτή η συσπείρωση γίνεται και στη βάση και σε όλη την ενδιάμεση κλίμακα και στην κορυφή. Και πρώτος εγώ, δείχνω έμπρακτα, ότι μπροστά στο καλό του τόπου, βάζω το “εμείς” πάνω απ΄ όλα. Βάζω την προστασία της Ελλάδας πιο ψηλά από οποιαδήποτε άλλη σκέψη. Γιατί, “οι καιροί ου μενετοί!”. Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Ενωμένοι όσο ποτέ».

Επιπλέον, ανέφερε ότι ελπίδα μπορεί να δώσει μόνο ένα στέρεο σχέδιο, όπως αυτό της ΝΔ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «σε τέσσερις εβδομάδες ο ελληνικός λαός θα επιλέξει την ανάπτυξη και θα απορρίψει την καταστροφή».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε μάλιστα ότι «μέρα με τη μέρα πυκνώνουν οι δυνάμεις που θέλουν να αποτρέψουμε την καταστροφή». «Μέρα με τη μέρα στρέφονται σε μας όλο και περισσότεροι που ψήφισαν διαφορετικά στις 6 Μαΐου», κατέληξε.

Αλ. Τσίπρας: Εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός

Αλ. Τσίπρας: Εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός

Αλ. Τσίπρας: Εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός

Τη σιγουριά ότι παρά τους εκβιασμούς και τις βρώμικες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός δεν θα καμφθεί και θα ολοκληρώσει το βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου, δίνοντας εντολή για κυβέρνηση της Αριστεράς, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας και έδωσε σκληρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε τα πυρά που δέχθηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής». Εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός, εξαιτίας και των δικών σας διαρκών επιλογών να στηρίξετε τις πολιτικές του Μνημονίου», απάντησε ο κ. Τσίπρας στα περί «εφιάλτη αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τα οποία υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καυστική μάλιστα ήταν η απάντησή του στα αναφορά του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέτοιμος και ανίκανος να κυβερνήσει: «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη υπευθυνότητα και στις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά. Τις έχει γνωρίσει ο λαός όταν ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του προέδρου της ΝΔ, υπενθύμισε ότι ο κ. Σαμαράς έχει υπογράψει και εγγυηθεί προσωπικά το μνημόνιο και τώρα «προσπαθεί να συμπήξει μέτωπο των μνημονιακών δυνάμεων με τη πιο σκληρή εκπρόσωπο του νεοφιλευθερισμού, την κ. Μπακογιάννη, και τον πρώτο και μόνιμο εταίρο του μνημονίου, τον κ. Καρατζαφέρη».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ακόμη τις «μάχες οπισθοφυλακής των πολιτικών δυνάμεων του χθες στις οποίες πρωτοστατεί ο Αντώνης Σαμαράς». «Τα κόμματα του μνημονίου διαλαλούν ότι η αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στις κάλπες, αλλά εκεί -τόνισε- μας οδηγεί η επιμονή στο μνημόνιο». Στο σημείο αυτό έστρεψε τα βέλη του και κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης -όπως υπογράμμισε- έχει δεσμευθεί στο μνημόνιο. «Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα φανερό και γνωστό σε όλους. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν τη δική τους κρυφή ατζέντα. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Αν κάτι μπορεί να τους σταματήσει είναι η Αριστερά», ανέφερε και κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι δεν μπορούν να αντικρούσουν το ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρήματα «γι΄ αυτό καταφεύγουν στη χυδαιότητα και τη σπέκουλα», με τελευταίο τους χαρτί, όπως είπε, τις φήμες ότι καταρρέει το τραπεζικό σύστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «να σταματήσουν να αναπαράγουν ανεύθυνες κινδυνολογίες», επισημαίνοντας πως η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ κινδυνεύει από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του μνημονίου και τις εθελόδουλες πολιτικές δυνάμεις του χθες», για να διαβεβαιώσει πως «αν έχει μείνει κάτι σε αυτόν τον τόπο, αυτό είναι οι καταθέσεις του λαού μας», τις εγγυάται, όπως υπογράμμισε, εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το περιεχόμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει κανένας, επεσήμανε, «ζητήσαμε να ελέγχονται από το δημόσιο οι τράπεζες που έχουν λάβει 200 δισ. ευρώ σε ρευστό και εγγυήσεις, ζητήσαμε να γίνει έλεγχος στο δημόσιο χρέος … τι φοβούνται; Μήπως αναδειχθούν οι δικές τους ευθύνες;» διερωτήθηκε και στο σημείο αυτό τόνισε πως αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που κόβουν συντάξεις και μισθούς και μετατρέπουν -όπως είπε- το εργαστικό δίκαιο, σε δίκαιο των εργοδοτών.

Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δεν χωρά πολλές αναγνώσεις, σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, «στήθηκε το γνωστό σενάριο της τρομοκράτησης των πολιτών», με στόχο να υποκύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και να προδώσει όσους τον εμπιστεύτηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, ξεκαθάρισε, δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου και του κατεστημένου, ωστόσο όπως προειδοποίησε, η τρομοκρατία θα πολλαπλασιαστεί.

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε βέβαιος ότι ο λαός θα ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου, «ό,τι κι αν πει ο κ. Μπαρόζο, όσες επιστολές κι αν στείλει ο κ. Παπαδήμος, όσοι εκβιασμοί κι αν γίνουν σε χώρους δουλειάς» και διεμήνυσε προς κατεύθυνση ότι ο λαός τελικά παρά τους εκβιασμούς και τις βρώμικες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα καμφθεί και δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν τη βούλησή του.

«Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην υποχωρήσει τώρα. Η πραγματική νίκη είναι στις 17 Ιουνίου. Ζητάμε λαϊκή εντολή για κυβέρνηση αριστεράς. Αυτόν τον αγώνα, αυτή τη μεγάλη αλλαγή τη χρωστάμε στην ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος και στις επόμενες γενεές», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ»

«Συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ»

«Συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ»

Το απόγευμα ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του Συνασπισμου Γιάννης Μήλιος κατήγγειλε συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δικές του δηλώσεις. Όπως ανέφερε, «το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο τρέμει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και “πληροφορεί” τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξάγγέλλει “φόρο 1% σε όλες τις μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη”». «Για κακή τους τύχη» σημειώνει ο κ. Μηλιός «τους πληροφορούμε ότι εμείς φέραμε στο δημόσιο διάλογο μια πρόταση της ΓΣΒΕΕ, δηλαδή των εκπροσώπων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αφορά την αντιμετώπιση της σκανδαλώδους “νόμιμης” φοροαπαλλαγής συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρήσεων, που αποκρύπτουν τα κέρδη τους “φουσκώνοντας” τα εισαγωγικά κόστη τους, “αγοράζοντας” σε εικονικά ψηλές τιμές από τις δικές τους off-shore επιχειρήσεις».

Ευ. Βενιζέλος: Ανοίγουμε μέτωπο με Δεξιά, ακροδεξιά, λαϊκισμό

Ευ. Βενιζέλος: Ανοίγουμε μέτωπο με Δεξιά, ακροδεξιά, λαϊκισμό

Ευ. Βενιζέλος: Ανοίγουμε μέτωπο με Δεξιά, ακροδεξιά, λαϊκισμό

Μετά τις εκλογές προτείνουμε κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. Ανοίγουμε μέτωπο με την Δεξιά που οδήγησε την χώρα στις εκλογές με την ψευδαίσθηση της δήθεν αυτοδυναμίας, ανοίγουμε μέτωπο με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς, ανοίγουμε καθαρό και σαφές μέτωπο με την ανευθυνότητα την δημαγωγία και τον λαϊκισμό που εμφανίζεται ως αριστερός και προοδευτικός, πρόσθεσε, σε μια σαφέστατη αιχμή προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε για άλλη μία φορά το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, για τη νέα προσφυγή στις κάλπες. Όπως ανέφερε, οδηγούμαστε σε εκλογές ξανά επειδή κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν εξαρχής τη στρατηγική της επανάληψή τους, δεν φέρθηκαν υπεύθυνα και δεν ανέλαβαν την αυξημένη ευθύνη που τους αναγνώρισε το εκλογικό σώμα.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως το κόμμα του «έβγαλε το χρέος από τις πλάτες των πολιτών χωρίς να ανοίξει ρουθούνι», καθώς και πως όσα προτείνει «είναι τα μόνα υπεύθυνα και εφικτά».

Συμπλήρωσε ότι πρέπει να κατανοούμε τα μηνύματα από το εξωτερικό και την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι το κόμμα του έκανε τη σκληρότερη διαπραγμάτευση. «Δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανέναν. Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ένα διαρκές γήπεδο διαπραγμάτευσης. Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει ΕΕ μιλά για επαναδιαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος στους ανέργους, αναρωτήθηκε «τι βρίσκουν μέσα στις προτάσεις των κομμάτων που επαγγέλλονται εύκολες λύσεις που δε θα έρθουν ποτέ».

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *