Αντιπαράθεση Βενιζέλου – Τσίπρα για την οικονομία

Αντιπαράθεση Βενιζέλου – Τσίπρα για την οικονομία

Η ελληνική οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρώτο να εκφράζει αισιοδοξία ότι θα αλλάξει η δυσμενής κατάσταση για τη χώρα και να τονίζει την ανάγκη ενιαίας εθνικής γραμμής και τον δεύτερο να ζητά την ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που οδηγεί στην καταστροφή.

«Δεν θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση αλλά συζήτηση με τους εταίρους μας για να εκτιμήσουμε με την τρόικα τα μακροοικονομικά δεδομένα που έχουμε και τους στόχους. Όμως η αξιολόγηση των στόχων μας δεν σημαίνει και χαλάρωση ή μείωση των προσπαθειών αλλά εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων γιατί έτσι μπορούμε να πετύχουμε και να θωρακίσουμε τη χώρα μας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Η κόλαση δεν αναδιαπραγματεύεται γιατί είναι κόλαση. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα μας οδηγήσει στη κοινωνική χρεοκοπία», αντέτεινε ο κ. Τσίπρας για να εισπράξει την απάντηση: «Υπάρχει μεταξύ της κολάσεως και του παραδείσου και μια ενδιάμεση κατάσταση. Το καθαρτήριο. Όταν είσαι σε αυτό έχεις μια προσδοκία αν είσαι συνεπής να έχεις ελπίδα να πας στον παράδεισο. Σε αυτή τη φάση είμαστε τώρα. Φλεγόμαστε αλλά δεν καιγόμαστε και πρέπει να προσέξουμε να μην καεί η χώρα».

Ο κ. Τσίπρας, υποστήριξε ότι απέχει έτη φωτός από την σημερινή πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία η 21η Ιουλίου και οι πανηγυρισμοί και θριαμβολογίες της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

«Είναι η μέρα με τη νύχτα. Στη πραγματικότητα όχι μόνο πάτος στο βαρέλι δεν μπήκε, αλλά η κατρακύλα της χώρας συνεχίζετε. Η εμμονή σας στην εφαρμογή του προγράμματος αυτού θα οδηγήσει στην καταστροφή.

Απαντώντας, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη σπερματολογία» και καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι αναπαράγει μια ατμόσφαιρα γκρίνιας, μεμψιμοιρίας και ελεεινολογίας και επενδύει στην καταστροφή της χώρας, τονίζοντας ότι είναι ανεύθυνη στάση η πρόχειρη ανακύκλωση της συζήτησης που γίνεται στα διεθνή μέσα.

«Χρειάζεται ενιαία εθνική γραμμή. Πάμε μόνοι μας να βγάλαμε τα μάτια μας δημιουργώντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας στο οποίο κανείς δεν μπορεί να επενδύσει. Η συναίνεση ακόμα και σε μικρά βήματα βοηθά πάρα πολύ τη χώρα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και έφερε ως παράδειγμα το νομοσχέδιο της παιδείας που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Πηγή:kathimerini.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *