Δήλωση Τσοχατζόπουλου για τον έλεγχο του πόθεν έσχες

Δήλωση Τσοχατζόπουλου για τον έλεγχο του πόθεν έσχες

Να τοποθετηθούν οι υπεύθυνοι της επιτροπής που ελέγχει τα πόθεν έσχες των βουλευτών, προκειμένου να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της επιτροπής την Τετάρτη να ζητήσει περαιτέρω στοιχεία για τους πρώην υπουργούς, κ. Τσοχατζόπουλο και κ. Αλογοσκούφη.

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι προκαλούν έκπληξη και απορία οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν και υπογραμμίζει ότι από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε άμεσα και παρέσχε στην επιτροπή όλα τα στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Έκπληξη και απορία προκαλούν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί απόφασης της Επιτροπής για περαιτέρω έλεγχο σε σχέση με τον Α.Τσοχατζόπουλο, παρότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν εντοπίζονται παρατυπίες σε σχέση με το πρόσωπό του.

Από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το «πόθεν έσχες» η παροχή στοιχείων από τον τ. υπουργό, εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα και επανειλημμένα, μια και του ζητήθηκαν, τον περασμένο Δεκέμβριο σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες, στοιχεία για τρεις διαφορετικές περιόδους, και συγκεκριμένα: α) για την περίοδο 2000-2004, β) για την περίοδο 2000-έως σήμερα και γ) για την περίοδο από το 1981! (σε όποιες περιπτώσεις οι τράπεζες ήταν εφικτό να παρέχουν στοιχεία) που ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα υπουργού, έως και σήμερα.

Έδωσε δηλαδή πλήρη στοιχεία για εισοδήματα, όλες τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και τη γενικότερη περιουσιακή του κατάσταση, σε συνδυασμό και με τις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις του, για όλα τα χρόνια, συμβάλλοντας έτσι εμπράκτως στο έργο της Επιτροπής, προκειμένου να διασφαλισθεί η ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών δεδομένων και να αποφευχθεί η δημιουργία «σκιών» στο δημόσιο βίο.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η άμεση τοποθέτηση των υπευθύνων της Επιτροπής για το θέμα, καθώς από τις ανεπίσημες πληροφορίες που διέρρευσαν δημιουργούνται εντυπώσεις από τις οποίες επωφελούνται όσοι στη συγκεκριμένη συγκυρία υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.»


Posted in Πολιτική and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *