«Ο Παπανδρέου έπραξε το πατριωτικό του καθήκον»

«Ο Παπανδρέου έπραξε το πατριωτικό του καθήκον»

Απάντηση στη δήλωση του Ντομινίκ Στρος-Καν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τον είχε προσεγγίσει ζητώντας τη βοήθεια του ΔΝΤ, από το φθινόπωρο του 2009, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Γιώργος Πεταλωτής έκανε συγκεκριμένα την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι σήμερα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, δημιουργώντας κλίμα ενοχής γιατί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έπραξε το αυτονόητο πατριωτικό του καθήκον. Να συνομιλεί με όλους και να αξιολογεί τις προτάσεις και τις επιλογές ώστε να γλιτώσει τη χώρα από τη βέβαιη χρεοκοπία, που μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας πριν λιποτακτήσουν.

Εμείς επιδιώκαμε και αγωνιζόμασταν από την αρχή την Ευρωπαϊκή λύση. Έπρεπε όμως να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο και για κάθε ενδεχόμενο. Ήταν αυτή η κυβέρνηση, του Γιώργου Παπανδρέου, που το πάλεψε και αυτή η κυβέρνηση που τελικά το επέβαλλε.

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν. Γνωρίζει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε κινήσεις συστηματικές, οργανωμένες, με έξυπνο τρόπο για να δημιουργηθούν συμμαχίες και να κινητοποιηθεί η Ε.Ε, η οποία τότε δεν αντιλαμβανόταν το πρόβλημα. Για να δημιουργηθεί τελικά ο μηχανισμός, με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, αυτοί που λιποτάκτησαν, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν. Μιλούν με την ασφάλεια, της κάλυψης των δανειακών μας αναγκών που οι δικές μας κινήσεις δημιούργησαν.

Σήμερα αλλάζουμε την Ελλάδα, και με αυτή την ασφάλεια του μηχανισμού που δημιουργήσαμε, θα συνεχίσουμε να την αλλάζουμε, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Posted in Πολιτική and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *