Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας

Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας

Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές στον τομέα της ενέργειας ήταν το θέμα της Ελληνο- Ιαπωνικής συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κ. Μαθιουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Γ. Πετράκος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Α. Αθανασιάδης, ο Εθνικός Εκπρόσωπος για το Κλίμα, Δ. Λάλας και ο Διευθυντής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του ΚΑΠΕ, Τ. Χαβιαρόπουλος.

Από ιαπωνικής πλευράς συμμετείχε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, TakanoriKitamura, καθώς και εκπρόσωποι Ιαπωνικών εταιρειών.

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του νόμου για την επιτάχυνση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του Εθνικού Σχεδίου για την επίτευξη των στόχων 20- 20-20, καθώς και της δομής του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Από ιαπωνικής πλευράς, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την προοπτική συνεργασίας σε θέματα ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και εξοικονόμησης ενέργειας, μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στις δυνατότητες που δημιουργούνται ιδιαιτέρως σε θέματα τεχνογνωσίας και επιχειρηματικών συνεργασιών.

Πηγή: econews.gr

Posted in Οικολογία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *