Τα δελφίνια έχουν κοινή γλώσσα

Τα δελφίνια έχουν κοινή γλώσσα

Τα δελφίνια έχουν κοινή γλώσσα

Όταν δυο διαφορετικά είδη δελφινιών συναντώνται, τότε προσπαθούν να βρουν μια κοινή γλώσσα για να επικοινωνήσουν. Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα σε δελφίνια από το καταφύγιο άγριων ζώων στην Κόστα Ρίκα.


Το ρινοδέλφινο και το είδος δελφινιών Sotalia guianensis, συχνά έρχονται σε επαφή και «κοινωνικοποιούνται» στις ακτές της Κόστα Ρίκα.

Και τα δυο είδη κάνουν ξεχωριστούς ήχους, ωστόσο όταν βρίσκονται μαζί αλλάζουν τον τρόπο που επικοινωνούν μεταξύ τους και χρησιμοποιούν μια «ενδιάμεση» γλώσσα.

Τα ρινοδέλφινα, το είδος (Tursiops truncatus) είναι μεγαλύτερα, φτάνουν τα 3,8 μέτρα σε μήκος και παράγουν ήχους σε χαμηλές συχνότητες.
Αντίθετα τα δελφίνια του είδους (Sotalia guianensis) είναι μικρότερα, φτάνουν σε μήκος τα 2,1 μέτρα, έχουν μικρότερο ρύγχος και παράγουν ήχους σε υψηλότερες συχνότητες.

Και τα δυο είδη κολυμπούν σε ξεχωριστά κοπάδια, όταν όμως συναντώνται παράγουν ήχους σε μέση συχνότητα έτσι ώστε να καταφέρουν να επικοινωνήσουν.

«Εξεπλάγην από τα αποτελέσματα της έρευνας, μετά από τα ευρήματα όμως δεν θα μου κάνει εντύπωση αν διαπιστώσουμε ότι αυτά τα δυο είδη καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με ακόμα περισσότερα είδη», τόνισε σε δηλώσεις της η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Laura May-Collado.

Πηγή: econews

Posted in Οικολογία and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *