Χιλιάδες Ιάπωνες διαδήλωσαν κατά της πυρηνικής ενέργειας

Χιλιάδες Ιάπωνες διαδήλωσαν κατά της πυρηνικής ενέργειας

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Ιαπωνία ζητώντας να σταματήσει η χρήση πυρηνικής ενέργειας, μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που προκάλεσαν τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνόμπιλ.

Παρά τη βροχή χιλιάδες Ιάπωνες συγκεντρώθηκαν σε ένα πάρκο του Τόκιο κρατώντας πανό που έγραφαν: «Η πυρηνική ενέργεια είναι ξεπερασμένη» και «Θέλουμε αλλαγή ενεργειακής πολιτικής».

Δύο μήνες μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν ζήτησε χθες Παρασκευή να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός της Χαμαόκα στην κεντρική Ιαπωνία λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν ότι ένας ισχυρός σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει κι άλλη πυρηνική κρίση.

«Είναι χαρούμενος που βλέπω ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε επιτέλους να δράσει», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, ο Μανάμι Ινούε 28 ετών, που είχε γράψει τη λέξη «Όχι» με κόκκινο και κίτρινο γύρω από το λαιμό του. «Ομως θέλω να ξέρω πότε ακριβώς ο πυρηνικός σταθμός θα σταματήσει να λειτουργεί».
Οι διοργανωτές ανέμεναν περίπου 15.000 ανθρώπους στη διαδήλωση.

Στην Ιαπωνία πριν το σεισμό λειτουργούσαν περίπου 50 πυρηνικοί σταθμοί, ενώ η πυρηνική ενέργεια προσφέρει κάτι λιγότερο από το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Posted in Οικολογία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *